SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Kapocs redo för allsvenska debuten
2020-06-26 15:00
Cornelia Kapocs, foto @eastman_superslomo
På lördag är det äntligen dags - seriepremiär i OBOS Damallsvenskan! På lördag klockan 15:00 drar matchen igång mellan IK Uppsala Fotboll och Djurgårdens IF på Studenternas IP, och Uppsalalaget gör därmed debut i Sveriges högsta serie.
Det har varit en lång och oförutsägbar försäsong på grund av coronapandemin som bröt ut i vintras, men nu är det äntligen dags för OBOS Damallsvenskan att dra igång. För nykomlingen och debutanten Uppsala har det varit en lång väntan på att få kliva in i fotbollens finrum, men på lördag smäller det på nya hemmaarenan Studenternas IP.
- Det känns sjukt roligt att det äntligen är dags för seriepremiär och jag vet att hela laget är sjukt taggade. Det är detta vi har tränat för sedan januari och äntligen ska vi kliva ut på planen igen, vilket är det bästa som finns, säger Uppsalas yttermittfältare Cornelia Kapocs.

Uppsala möter Djurgårdens IF i hemmapremiären, ett svårscoutat bortalag som siktar på att starta om efter en tuff fjolårssäsong. Trots en stark trupp och höga förhoppningar inför säsongen lyckades inte Djurgården få ut det på planen och laget klarade sig kvar i Damallsvenskan med nöd och näppe. Det kommer vara två spelsugna lag som båda vill visa vad de går för när domaren blåser igång på lördag.
- Jag tror givetvis att vi har stora chanser att ta tre poäng i matchen mot Djurgården. Vi har haft två bra träningsmatcher de senaste veckorna som har varit väldigt nyttiga. Vi har kunnat analysera och ta ytterligare kliv i vårt spel. Det kommer att bli en tuff match men vi är oerhört taggade och vi ska bevisa att vi är ett lag att räkna med, säger Kapocs.

Uppsala är tillsammans med Umeå IK nykomlingar i serien och tippas av många i botten av tabellen, men målet är solklart - Uppsala är i Damallsvenskan för att stanna.
- Vår målsättning är att etablera oss och spela damallsvensk fotboll 2021, säger Kapocs bestämt.

Kapocs har blivit uppmärksammad flertalet gånger i uppsnacket inför seriestarten. Sportbladet och Fotbollskanalen har rankat Damallsvenskans största talanger födda på 00-talet, och Kapocs finns med i toppen av båda listorna. Även Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg och anfallaren Beata Olsson lyfts fram, så det finns gott om potential och drivkraft i den unga spelartruppen.
- Det känns givetvis väldigt roligt att bli uppmärksammad vilket ger mig positiv energi som jag försöker ta med ut på planen. Det ger mig också stärkt självförtroende nu inför seriepremiären vilket bara påverkat mig på ett bra sätt, säger Kapocs.

Matchen kommer att spelas utan publik, men den kommer att sändas både på Sportbladet Play och på www.unt.se.

OBOS Damallsvenskan, omgång 1
IK Uppsala Fotboll - Djurgårdens IF
Lördag 27 juni, 15:00
Studenternas IP

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av