SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Bronsmedalj för F15 i Gothia Cup!
2023-07-24 14:30

Vårt F15-lag vann förra veckan ett brons i Gothia Cup! Efter att ha seglat igenom både gruppspel och A-slutspelet tog resan till sist slut i semifinalen mot Northumberland County Schools FA då det blev en förlust med 1-2.

Efter ett gemensamt träningsläger med vårt F17-lag på Gotland veckan innan anlände vårt F15-lag till Göteborg med slutspel i sikte. Uppsala hade lottats i Grupp 4 tillsammans med Ängelholms FF, Louth Schoolgirls League, Gefle IF och Näsets SK. Efter de fyra gruppspelsmatcherna stod Uppsala som klar gruppsegrare med 31-0 i målskillnad och avancerade därmed till A-slutspelet!

 

På torsdagskvällen klev Uppsala in i slutspelet då Skultorps IF besegrades i 16-delsfinalen med klara 8-0. På fredagen fortsatte slutspelet klockan 8.00 med 8-delsfinal mot Rælingen FK, en match Uppsala vann med 4-2. I kvartsfinalen besegrades Onsala BK med 4-0 innan det var dags att bege sig till Heden för semifinal mot Northumberland County Schools FA, lagets tredje match för dagen. Där tog tyvärr turneringen slut då Uppsala förlorade en jämn match med 1-2 och därmed missade finalen. 

 

F15 genomförde turneringen på ett fantastiskt fint sätt både på och utanför planen. Stort tack för underhållningen tjejer och ett stort grattis till en mycket välförtjänt bronsmedalj! 

 

Resultat Grupp 4:

IK Uppsala Fotboll 8-0 Ängelholms FF

Louth Schoolgirls League 0-7 IK Uppsala Fotboll

IK Uppsala Fotboll 10-0 Gefle IF

IK Uppsala Fotboll 6-0 Näsets SK

 

Resultat A-slutspel:

16-delsfinal: IK Uppsala Fotboll 8-0 Skultorps IF

8-delsfinal: Rælingen FK 2-4 IK Uppsala Fotboll

Kvartsfinal: Onsala BK 0-4 IK IK Uppsala Fotboll

Semifinal: IK Uppsala Fotboll 1-2 Northumberland County Schools FA

 

Även vårt F17-lag deltog i Gothia Cup, och även dem vann ett brons! Läs mer om deras turnering HÄR.

 

Skribent: Malin Stjernling

 


Nyhetsarkiv
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners
Officiell Ligaboll leveras av