SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

IK Uppsala startar F15
2023-01-20 13:00

Föreningen fortsätter att bygga underifrån och startar nu upp ett F15 lag. Julius Brekkan har nu jobbat i tre veckor som sportchef och har direkt blivit en självklar del av föreningen. Här följer senaste nytt kring den elitförberedande verksamheten.

Julius, hur har det första veckorna varit?

- Dom har varit bra, jag har en bra känsla. Det har varit mycket att sätta sig in i och det är naturligt när man är ny. Till en början handlar det om att få en bild av hur allt funkar och vart vi står idag så jag kan börja sätta upp strategier hur vi nu ska ta nya steg i utvecklingen, säger Julius.

 

Du har ju det övergripande ansvaret för vår elitförberedande verksamhet, berätta om upplägget i år för laget/lagen.

- Yes det stämmer. Årets U-trupp kommer i år bestå av ett F15 och F17. Det är något nytt i Uppsala att vi nu har ett F15, vilket jag tycker känns som helt rätt väg att gå att vi kan få spelarna till vår verksamhet i lite tidigare ålder så vi kan styra deras utbildningen än mer. 

 

- F15 startas naturligt upp i år efter att en stor del av Dalkurds flicklag flyttar över till oss i Uppsala. Detta efter en öppen och god dialog med Dalkurd om tjejernas situation. Dalkurd har endast haft ett tjejlag i sin verksamhet och riskerna med det är att inte få ihop tillräckligt med spelare 2023 och det i samråd med att vi i Uppsala ville på ett naturligt sätt kunna starta upp ett F15 så klaffade det bra. Övergången blev väldigt enkel och det tackar vi Dalkurd FF för.

 

Och tränarteamet, hur det kommer det se ut för de båda lagen?

- Jag som Sportchef kommer att ha det övergripande ansvaret även för U-verksamheten. I F17 är Hanna Spets ansvarig och för tillfället är jag som sportchef ansvarig för F15 verksamheten. Oskar Leijon är ansvarig för alla målvakterna i U-truppen. 

 

Hur ser uppstarten ut för lagen både när det kommer till träning och match?

- F15 och F17 började träna 9 januari och är nu inne på sin andra träningsvecka och spelar på söndag sina första träningsmatcher för säsongen, avslutar Julius.

 

IK Uppsala vill även passa på att tacka André Markusson och Edvard Ståhlberg för sina insatser i föreningens elitförberedande verksamhet och önskar de båda lycka till i sin fortsatta tränarkarriär.

 


Nyhetsarkiv
IK Uppsala startar F152023-01-20 13:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners