SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Seriesegern säkrad för F17 med tre omgångar kvar!
2022-09-22 20:00
Foto - Oskar Leijon.

IK Uppsala Fotbolls F17-lag är med tre omgångar kvar att spela klara seriesegrarna av sin SM-serie Mellersta Svealand! Därmed är laget klart för SM-slutspelet som väntar senare i höst. 

Med en tydlig 2-0 vinst mot Djurgårdens IF i lördags har nu IK Uppsala säkrat seriesegern i F17 SM Mellersta Svealand med tre omgångar kvar att spela! Tvåan i serien, Stureby FF ligger nu 10 poäng bakom och har endast 9 poäng kvar att spela om så ledningen är ointaglig.

Matchen i sig var en för IK Uppsala trevlig tillställning. Djurgården är ett spelskickligt lag och vill bygga upp spelet, något som passar oss bra. Som väntat skulle matchen avgöras på mittfältet och där hade IK Uppsala hade ett spelmässigt övertag och kunde stundtals rulla runt bollen medans Djurgården fick springa. Bortalaget var såklart välskolat och försvarade sig bra men bollinnehavet var Uppsalas som tryckte ner Djurgården djupt på egen planhalva och 1-0 kom på en hörna där Thindra fick stå relativt ostärt i målområdet och kunde med en läcker nick placera bollen vid sidan av målvakten. Resten av första halvlek fortsatte med en tydlig Uppsala dominans där det inte saknades målchanser, flertalet hörnor och en ribbträff men Djurgårdens backlinje och målvakt var oftast rätt positionerade och redde ut situationerna.

I andra halvlek ökade Djurgården tempot och satte presslinjen högre vilket initialt ändrade matchbilden något och det började svänga mer fram och tillbaka och chanserna avlöste varandra för båda lagen. Men en kvart in så hade IK Uppsala återtagit kontrollen och styrde spelet. 2-0 kom i 74 matchminuten då Tilda Jaxeus kunde trixa in en stolpretur från Molly. Efter det lugnade spelet ner sig och tempot sänktes, Djurgården stod upp och försvarade sig bra hela matchen men spelinnehavet och matchen var Uppsalas!

Vi summerar matchen och säsongen så här långt med att tjejerna gör en helt fantastisk insats och att vara klara för SM-slutspel (vilket de redan var innan den här matchen spelades) är ett fint kvitto på den hårda träning och arbete som läggs ner i vardagen. Nu börjar förberedelserna inför slutspelet på allvar!

 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners