SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Kaffe, kaka, fjärde raka för F17!
2022-04-28 14:00
Foto - Fredrik Sund.

Efter förra helgens bortavinst mot Sandviken var det dags för en helt ny bekantskap med hemmamatch mot Stureby FF för vårt F17-lag, ett lag som vi aldrig spelat mot tidigare. Uppsala har under de tidigare matcherna i serien haft lite svårt att få till spelet i första halvlek och under träningarna i veckan har det pratats mycket om fokus och tjejerna själva har pratat ihop sig om vad de behöver göra för att hitta rätt inställning till matchspelet.

Stureby öppnar stenhårt med ett fysiskt spel som verkar ta hemmalaget med lite överraskning och redan från start så är det tydligt att det här är ett lag som vi vill spela full fart framåt. Under de första tio minutrarna är det spel på en planhalva och Stureby visar upp fin spetskvalitet. Uppsalas backlinje står upp bra och reder ut det inledande kaoset och håller bollen utanför målet även om Stureby lyckas med några farliga avslut. Sedan händer det som vi tidigare fått vänta en halvlek på nämligen att Uppsala får igång sitt eget spel istället för att reagera på hur motståndarna gör. Matchbilden ändras radikalt och Uppsala tar över kontrollen och flyttar spelet till Sturebys planhalva. 1-0 kommer efter 26 minuter med en läcker genomskärande passning från Martina till Alva som hamnar i ett friläge där hon lägger bollen bredvid den utrusande målvakten. Resten av halvleken fortsätter i samma stil och vi går till halvtidsvila med 2-0.

Andra halvlek börjar och ett motiverat Stureby kommer igång som de gjorde i början av första halvlek. Man har anpassat sig lite till hur Uppsala spelar och deras press känns mer koordinerad och de har ändrat hur de agerar mot vissa av våra spelare. Matchen är spelmässigt jämnare även om Uppsala har ett visst övertag. Men sedan vänder det igen till Uppsalas fördel, vi orkar mer och är starkare i de individuella kamperna och under en dryg kvart i mitten av andra halvlek hinner det rinna iväg till 6-0 innan tempot dras ned den sista kvarten av spelet. Stureby har vid det här laget inte gett upp matchen utan tar sig i kragen och flyttar upp spelet när tempot går ner och det är mycket spel på Uppsalas planhalva med en del bra avslut, men Linnéa i målet kan avsluta även denna match utan att behövt hämta boll i egen kasse.

Coach Edvard är nöjd med dagens insats och kanske framför allt att vi hade vår spelmässigt bästa första halvlek för säsongen men han hade ju inte varit Edvard om han inte inflikat i omklädningsrummet efter matchen att vi minsann kan snäppa upp oss ytterligare en nivå.

F17 har uppehåll under Valborgshelgen och även helgen efter det så nästa match blir ett hemmaderby mot Sunnersta AIF.

 

Skribent: Oskar Leijon.


Nyhetsarkiv
IK Uppsala startar F152023-01-20 13:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners