SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Målrik hemmapremiär när F17 vann med 8-0!
2022-04-10 15:30
Foto - Fredrik Sund.

IK Uppsala Fotbolls F17-lag spelade under lördagen sin hemmapremiär på Johannesbäckskolans Konstgräs under lördagen. Uppsala vann klart mot gästande IK Brage med hela 8-0 och har nu två raka segrar i SM-serien!

Säsongens hemmapremiär spelades inte på Studenternas IP utan på Johannesbäckskolans Konstgräs som efter de senaste dagarnas snöoväder var förvånansvärt grön och torr.

 

Uppsala började enligt plan med ett högt tempo och tryckte hem Brage på deras planhalva från start och det gav fin utdelning, det tog inte mer än 2 minuter innan första målet kom och det stod 2-0 efter bara sex minuters spel. Det fanns ett helt annat självförtroende jämfört med förra helgens match mot BP, ett större tålamod och passningsspelet var betydligt stabilare. Brage ställde upp med en 3-5-2 uppställning och det ställde till en del problem, Uppsala fastnade lite centralt och det tillsammans med en storspelande Brage målvakt gjorde att det tog sin tid innan 3-0 kom strax före halvtidsvilan.

 

Andra halvlek inleddes precis som den första med ett högt temp och fortsatt spel på Brages planhalva. Trots ett totalt spelövertag var det svårt att få in bollen i mål, delvis på grund av Brages målvakt, men även för att spelet i sista tredjedelen inte riktigt ville sig. Men tio minuter in så lossande det och det ganska rejält och under en intensiv kvart så gjorde Uppsala hela fyra mål. Efter det så gick tempot ner en del och Brage kunde flytta upp spelet något men det kändes aldrig farligt, första riktiga bollkontakten i matchen för Linnea i mål kom i matchminut 68. Uppsala hade inga problem att hålla undan och det hann bli ytterligare ett mål innan matchen slutade med hela 8-0.

 

Det är svårt att hålla koncentrationen uppe i en match som man totalt dominerar och Uppsala tappar lite skärpa i slutet men överlag var tränare André mycket nöjd:
- Riktigt roligt att gå från hemmapremiären med 3 nya poäng. Vi pratar innan matchen om att vi vill bedriva anfallspel med betydligt bättre kontroll än vad vi gjorde i seriepremiären mot BP. Det lyckas vi med idag vilket känns otroligt bra!

 

Nästa match för F17 blir borta mot Sandvikens IF på annandag påsk.

 

IK Uppsala Fotboll 8-0 (3-0) IK Brage

1-0 (2´) Clara Leffler

2-0 (11´) Meja Blomqvist

3-0 (40´) Alva Karlsson

4-0 (58´) Lova Tomic

5-0 (69´) Molly Nyberg

6-0 (70´) Thindra Mattsson

7-0 (72´) Alva Karlsson

8-0 (90´) Alva Karlsson

 

Skribent: Oskar Leijon.


Nyhetsarkiv
IK Uppsala startar F152023-01-20 13:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners