SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

5-1-seger i seriepremiären för F17!
2022-04-07 14:00

I söndags spelade IK Uppsala Fotbolls F17-lag seriepremiär i SM-serien! Uppsala vann matchen borta mot Brommapojkarna med 5-1 och tog tre poäng direkt i premiären.

I söndags var det dags för seriepremiär för F17-truppen i serien F17 SM Mellersta Svealand. Motståndet stod Brommapojkarna DFF för på deras hemmaplan i Grimsta. Försäsongen har varit bra och truppen har spelat ihop sig riktigt bra och de träningsmatcher som hunnit spelas har visat att arbetssättet successivt har satt sig bättre och bättre för varje match.

 

Det skulle dock visa sig att premiärnerverna satte sina spår på spelet i första halvlek, de inledande matchernas flyt i spelet syntes alltför sällan och det bollförande spel som visats upp tidigare i år ville inte infinna sig. Det var en intensiv kamp centralt på planen som då och då avlöstes av en rush åt endera hållet. Uppsala visade dock upp ett antal individuella kvaliteter både i försvar och anfall och vi kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning, en ledning som motståndarna där och då inte tyckte var särskilt rättvis.

 

Efter att coach Edvard sagt några väl valda ord i halvtid så drog andra halvlek igång och de första tio minuterna var ungefär som i första halvlek och BP kunde kvittera till 1-2 efter dryga tio minuters spelande. Efter det började det äntligen rätta upp sig i Uppsala spel. Självförtroendet återkom, samspelet mellan och inom lagdelar började äntligen likna det vi sett på träning och allt efter att matchen gick så pressades BP mer och mer tillbaka på sin egen planhalva och under en synnerligen bra period period så rasslade det i BP:s nät hela tre gånger på under tio minuter och när slutsignalen gick var slutresultatet klara 5-1.

 

Det vi tar med oss är att vi har den mentala styrkan att hitta tillbaka till vårt spel även om vi börjar lite knackigt och att vi kan vinna matcher även om spelet inte flyter på som vi vill, två bra egenskaper som kommer att komma till nytta under resten av säsongen.

 

Nästa match på lördag mot IK Brage hemma på Johannesbäckskolan Konstgräs.

 

Skribent: Oskar Leijon.


Nyhetsarkiv
IK Uppsala startar F152023-01-20 13:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners