SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Brons till F17 i Gothia Cup!
2023-07-24 14:30

Vårt F17-lag vann förra veckan ett brons i Gothia Cup! Laget släppte endast in ett spelmål under hela turneringen men åkte tyvärr ut i semifinalen mot BK Häcken efter en lång och spännande straffläggning.

Efter ett gemensamt träningsläger med vårt F15-lag på Gotland veckan innan anlände vårt F17-lag till Göteborg för Gothia Cup. Uppsala var lottat i Grupp 16 tillsammans med Scandia United SA, Älvsborg FF och Skövde KIK. Efter de tre gruppspelsmatcherna stod Uppsala som segrare efter tre raka segrar, 17-0 i målskillnad och därmed ett avancemang till A-slutspelet.

 

I 16-delsfinalen torsdag morgon besegrades Lunds BK med 4-0. Lite senare samma dag tog laget sig även igenom 8-delsfinalen efter en 2-0-seger mot Husqvarna FF. I kvartsfinalen väntade Jitex BK under fredagsförmiddagen, och även där blev det en 2-0-seger för Uppsala som därmed var klara för semifinal. Efter ordinarie matchtid stod det 1-1 på tavlan mellan BK Häcken och Uppsala, vilket innebar att ett straffavgörande väntade. Efter en lång straffläggning stod BK Häcken till slut som segrare och kunde avancera till final, medan Uppsala fick nöja sig med bronset. 

 

F17 genomförde turneringen på ett fantastiskt fint sätt både på och utanför planen och släppte bara in ett spelmål under hela turneringen. Stort tack för underhållningen tjejer och ett stort grattis till en mycket välförtjänt bronsmedalj! 

 

Resultat Grupp 16:

Scandia United SA 0-9 IK Uppsala Fotboll

Älvsborg FF 0-3 IK Uppsala Fotboll

IK Uppsala Fotboll 5-0 Skövde KIK

 

Resultat A-slutspel:

16-delsfinal: IK Uppsala Fotboll 4-0 Lunds BK

8-delsfinal: IK Uppsala Fotboll 2-0 Husqvarna FF

Kvartsfinal: IK Uppsala Fotboll 2-0 Jitex BK

Semifinal: BK Häcken 11-10 IK Uppsala Fotboll (efter straffläggning)

 

Även vårt F15-lag deltog i Gothia Cup, och även dem vann ett brons! Läs mer om deras turnering HÄR.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
IK Uppsala startar F152023-01-20 13:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners