SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Fadderträff ute hos Alsike IF F12!
2022-10-31 10:00
Foto - Oscar Larsson.

I mitten av maj var det dags för årets första fadderträff för Fadderverksamheten! Vi hakade på ut till Alsike dit Clara Leffler och Rosa Herreros åkte för att träna med fadderlaget Alsike IF F12.

En viktig del av IK Uppsala Fotbolls verksamhet är att föreningen genom samarbete med övriga klubbar i Uppland ska föra flick- och damfotbollen framåt i regionen. Alla flicklag med spelare från 9 år som spelar fotboll i en klubb som är ansluten till Upplands Fotbollsförbund är välkomna att anmäla sig till IK Uppsala Fotbolls fadderverksamhet. Verksamheten är gratis och när ert lag har gått med i verksamheten tilldelas ni en eller flera faddrar från vårt elitlag eller utvecklingstrupp. Fadderlagen erbjuds även möjligheten att vara bollisar på Uppsala Fotbolls matcher i Elitettan på Studenternas IP.

 

Fadderträffarna med flicklagen genomförs vid två tillfällen under säsongen, en gång under våren och en gång under hösten. På ett soligt Alsike IP i mitten av maj väntade 25 taggade tjejer som hade sett framemot ett besök från spelarna i IK Uppsala Fotboll. Alsike IF F12 fick besök av Clara Leffler och Rosa Herreros som skulle hålla i träningen för dagen. Under en inledande samling fick tjejerna ställa frågor till Clara och Rosa och prata lite med dem. Tjejerna tyckte det var extra spännande att ha just Clara och Rosa som tränare då Clara tidigare har spelat i Alsike IF och Rosa som kunde många olika språk.

 

Efter samlingen var det dags för uppvärmning i form av svanskull! Träningen fortsatte sedan med några olika teknikträningar där de bland annat fick lära sig hur man ska tänka när man nickar. Tjejerna spred sedan ut sig över hela planen när det var dags för smålagsspelet Allsvenskan. När Allsvenskan var avgjord ställde tjejerna i laget + Rosa och Clara upp och tog lite bilder innan det var dags för att plocka ihop. Då utbrast flera av tjejerna:

- Kan vi inte få springa? Kan vi få köra stafett?

 

Alsikes ledare berättade att det alltid var den mest önskade övningen av tjejerna i laget, allt de vill göra är att springa! Sagt och gjort - träningen avslutades med klassikern evighetsstafett. Konerna ställdes upp, tjejerna delades upp i två lag och sedan var det igång! Ledarna, Clara och Rosa hejade på från sidan i en mycket jämn stafett där tjejerna sprang allt var de orkade. En mycket lyckad fadderträff som avslutades i goda miner - tack Alsike IF F12 för att ni är en del av vår fadderverksamhet!

 

Det var även Alsike IF F12 som var bollisar under matchen mot Sundsvalls DFF lördagen samma vecka. Innan matchen samlades laget och målade fina skyltar som de kunde använda på läktaren. Några av tjejerna hade äran att vara bollisar medan resten av tjejerna skrek sig hesa på läktaren och hejade fram Uppsala Fotboll till en 8-1-seger. Vilken härlig vecka för både IK Uppsala Fotboll & Alsike IF F12!

 

Är ditt lag intresserade av att gå med i vår fadderverksamhet? Kontakta Erik Högberg på mailadressen erik.hogberg@uppsalafotboll.se eller på telefon 070-371 00 97.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av