SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Sandvik Coromant fortsätter som Samarbetspartner!
2021-04-07 09:00
Foto - Sandvik Coromant

Vi är oerhört glada över att kunna meddela att Sandvik Coromant fortsätter som Samarbetspartner till IK Uppsala Fotboll!

- Damidrott behöver mer uppmärksamhet från sponsorer och vi vill gärna visa vägen, säger Joakim Fagerudd, Platschef Sandvik Coromant Gimo.

Sandvik Coromant i Gimo är en av Uppsala läns största privata arbetsplatser med c:a 1 300 anställda. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder. Sandvik Coromant är en del av industrikoncernen Sandvik AB som har mer än 45 000 anställda världen över. Världens största fabrik för skär och verktyg finns i Gimo. Här tillverkas extremt hårda skär och avancerade verktygssystem som våra kunder använder för att tillverka allt från dragkedjor och skosulor till flygplansmotorer. Nu fortsätter de sitt partnerskap med IK Uppsala Fotboll då de har skrivit på ett nytt avtal över den kommande säsongen.

- Att ett industriföretag som Sandvik Coromant ingår ett samarbete med en renodlad damidrottsförening är ett ”statement” som markerar något utanför det vanliga. Damidrott behöver mer uppmärksamhet från sponsorer och vi vill gärna visa vägen. Det är också viktigt för oss att synas i Uppsalaområdet. Det är åt det hållet vi tittar för att rekrytera ingenjörer, vi behöver ta Gimo till staden. I rekryteringsammanhang är tjejer en stor målgrupp för oss så detta kan även vara ett sätt att fånga upp intresset för vårt företag bland tjejer, säger Joakim Fagerudd, Platschef Sandvik Coromant Gimo.

 

För Sandvik Coromant sänder partnerskapet med IK Uppsala Fotboll tydliga signaler om att man aktivt vill vara med och arbeta för ett mer socialt hållbart samhälle. 
- Att finnas med i sammanhang där hållbarhet, mångfald, ansvarstagande, trygghet, hälsa och utbildning finns representerat i någon form är viktigt för oss. Vi tycker att IK Uppsala uppfyller de kriterierna och vi delar samma värderingar som till exempel lika villkor för alla och ökad jämställdhet. Det känns också bra att visa för våra medarbetare att vi även bidrar till den sociala hållbarheten som är minst lika viktig som den ekologiska och ekonomiska, säger Fagerudd.

 

Fagerudd berättar att han tycker att samarbetet med IK Uppsala har fungerat bra hittills, och den öppna dialogen fram och tillbaka har varit viktig för att Sandvik Coromant ska kunna aktivera sitt partnerskap på bästa sätt.

- Med sponsring överlag är det inte längre bara att betala ut pengar och få en logotyp på arenan eller tröjan utan vi vill också aktivera vårt sponsorskap. Motprestationen är därför viktig, det ska vara ge och ta åt båda håll och där tycker jag att IK Uppsala verkligen är lyhörda för våra förslag och önskemål. Vi har med jämna mellanrum haft kontakt med föreningen och de rapporterar regelbundet om uppnådda effekter från de olika initiativen. Vi hoppas förstås på lättnader i restriktionerna framöver så att vi kan aktivera sponsorskapet på ett bra sätt även på plats på arenan, säger Fagerudd.

 

IK Uppsala Fotboll och Sandvik Coromant har ett djupare samarbete som inte endast fokuserar på det sportsliga resultaten, utan mycket av fokuset för Sandvik Coromant ligger i det gemensamma samhällsansvaret man tar i och med föreningens CSR-verksamheter.

- IK Uppsalas CSR-verksamheter är helt fantastiska initiativ som vi står bakom till 100 procent. Det IK Uppsala gör spänner över en helhet som vi inte stött på tidigare. Det känns jättebra att kunna ge föreningen förutsättningar att arbeta vidare med dessa initiativ, säger Fagerudd.

 

Premiären i Elitettan närmar sig med stormsteg, och fastän Sandvik Coromants partnerskap främst fördjupar sig i de sociala ansvarstagandet så önskar de självklart laget ett stort lycka till i jakten på sportsliga framgångar.
- Vi hoppas förstås på topplacering, men det viktigaste i vårt samarbete är dock vårt gemensamma ansvarstagande. Det betyder att vi är mindre känsliga för sportsliga framgångar eller motgångar. Vi ser en utmärkt potential i att detta samarbete kommer att stärka vårt och IK Uppsalas varumärke. Vi önskar tjejerna ett stort lycka till kommande säsong och vi ska såklart följa dem, om än på avstånd ett tag till, avslutar Fagerudd.

 

Stort tack Sandvik Coromant för att ni vill fortsätta ert partnerskap och för att ni vill vara en del av IK Uppsala Fotboll! Det ger oss ökade möjligheter att utveckla hela vår verksamhet både på och utanför planen samt att öka tjejers möjligheter att satsa på fotboll som spelare och tränare.
 
Läs mer om Sandvik Coromant här: www.sandvik.coromant.com/gimo
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner