SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Walloxstrand fortsätter som Samarbetspartner!
2021-03-30 12:00

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att Walloxstrand fortsätter som Samarbetspartner till IK Uppsala Fotboll!

Walloxstrand AB är ett fastighetsutvecklingsbolag med mål att bygga moderna, kvalitativa och miljöeffektiva bostadshus med så stor andel trä som möjligt. De är en viktig partner i CSR-verksamheten Ronjabollen samt FSR Coach, och just det samhällsmässiga engagemanget är något som ligger Walloxstrand väldigt varmt om hjärtat.
- Vi på Walloxstrand älskar alla former av idrott och andra inkluderande kulturverksamheter och har en policy om ”fair pay”, vilket för oss betyder att vi investerar lika stor portion pengar och tid i damidrott som i herridrott. När vi för flera år sedan började intressera oss för Sirius Fotbolls integrationsprojekt Gränslös Fotboll så tog vi därför kontakt med IK Uppsala Fotboll för att se om det fanns någon liknande samhällsnyttig verksamhet hos dem som vi kunde få vara en del av. Vi fick då ett väldigt bra bemötande och FSR Coach och Ronjabollen presenterades för oss på ett väldigt bra sätt. Det blev en ”match made in heaven” helt enkelt, och det kändes självklart att vara med på den resa som IK Uppsala hade framför sig, säger Daniel Svensson, projektutvecklare Walloxstrand.
 
Walloxstrand har varit partner till IK Uppsala Fotboll under flera års tid, och har nu alltså skrivit på ett nytt avtal över ytterligare ett år med förhoppning om vidare förlängning av samarbetet. Att det finns en transparens och tydlig information från föreningen till deras partners om vad som händer i föreningen och utvecklingen kring de olika verksamheterna är en viktigt faktor för Walloxstrand, berättar Svensson. 
- Vi har valt att fortsätta som partner till IK Uppsala för att vi ser att de pengar och den tid vi lägger på dessa samhällsbärande verksamheter gör skillnad på riktigt och skapar samhällslyftande system där resurserna kommer människor till gagn som verkligen behöver det. En annan viktig anledning är att IK Uppsala hela tiden arbetar med att utveckla föreningen och att man utefter bästa förmåga hela tiden försöker återrapportera om vad som sker inom ramen för de olika verksamheterna. Det blir väldigt mycket roligare att få vara med på en sån här resa när man får en bra insikt i vad som verkligen händer och inom några år kommer det vara än viktigare att kunna visa i en livscykelanalys vad som händer med en investering av denna karaktär, säger Svensson.
 
Svensson berättar att han tycker att det är viktigt för unga tjejer i Uppland att ha ett damelitlag att kunna se upp till, och att möjligheten att kunna satsa på fotbollen finns även på damsidan. 
- Messi, Ronaldo, Gerrard eller Zlatan i all ära, men världen behöver inte fler starka män. Den behöver fler starka kvinnor, framför allt inom idrotten! Vi är väldigt imponerade över de krafter som finns inom IK Uppsala, och vi tror att det är extremt viktigt för Uppsala att det finns ett damlag som går hand i hand med IK Sirius och visar för unga tjejer att proffsdrömmen lever även för dem. Självklart var det väldigt tråkigt att laget åkte ut OBOS Damallsvenskan, men samtidigt tror inte vi att det kommer spela så stor roll i längden. De hjul som föreningen har fått att snurra och den organisation som de har byggt upp de senaste åren kommer garanterat ta laget tillbaka till finrummet inom överskådlig tid, förutspår Svensson.
 
Svensson avslutar även med att skicka en passning till det lokala näringslivet i Uppsala med omnejd.
- Tillämpar ni också ”fair pay”? Om inte så lovar vi att det är en skön känsla när man ser unga tjejer få möjligheten att växa upp och ha idoler på precis samma sätt som herrarna har gjort i 100 år och samtidigt veta att man är en del av processen. ”If we don´t take action now, we settle for nothing later”, avslutar Svensson.
 
Stort tack Walloxstrand för att ni vill fortsätta ert partnerskap och för att ni vill vara en del av IK Uppsala Fotboll! Det ger oss ökade möjligheter att utveckla hela vår verksamhet både på och utanför planen samt att öka tjejers möjligheter att satsa på fotboll som spelare och tränare.
 
Läs mer om Walloxstrand här: http://www.walloxstrand.se/
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner