SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Sandvik Coromant ny partner till IK Uppsala Fotboll!
2020-03-10 11:00
Sandvik Coromant är ny partner till damallsvenska IK Uppsala Fotboll.
Vi är mycket glada över att kunna presentera Sandvik Coromant som ny partner till IK Uppsala Fotboll!
Sandvik Coromant är ett svensk företag och varumärke som är en del av den globala Sandvikkoncernen. Sandvik Coromants verktyg för skärande bearbetning är ledande i branschen och produktionsanläggningen i Gimo utanför Uppsala är världens största i sitt slag. Sandvik Coromant finns i 150 länder, har nästan 8 000 anställda, äger 3 100 patent världen över och har sitt huvudkontor i Sandviken.
- Vi som teknik- och industriföretag, med idag relativt fler män än kvinnor anställda, vill göra ett statement att det inte är okej med olika villkor inom idrottsvärlden. Damfotbollen växer och blir mer populärt globalt, men även lokalt i Uppsala i och med IK Uppsalas framgångar och med Peter Gerhardsson som förbundskapten för damlandslaget. Det är mycket som händer kring damfotbollen just nu och det tycker vi är extra spännande och vill vara en del av, säger Per Sjöqvist, ansvarig för ekonomi och inköp för Sandvik Coromant i Gimo.

Sandvik Coromant står precis som IK Uppsala Fotboll för jämställdhet och lika villkor för alla, och med det här samarbetet hoppas man kunna vara med och påverka damidrotten till en fortsatt positiv utveckling.
- Det viktigaste med detta samarbete är att vi vill vara med och påverka jämställdhetsarbetet inom idrotten. Därför är det viktigt för oss att stötta en förening som IK Uppsala Fotboll som jobbar med kvinnliga idrottare. Vi som sponsorer måste vara de som vill förändra oss och leda vägen, och vi på Sandvik Coromant vill ligga i framkant så därför är det extra intressant med en damidrottsförening som IK Uppsala. Vi är väldigt imponerade av det fina arbete som IK Uppsala gör, både på och utanför planen, vilken är en avgörande faktor för oss, utvecklar Sjöqvist.

För Sandvik Coromant kommer fokuset ligga på att bidra till att IK Uppsala Fotboll kan fortsätta bedriva och utveckla sina CSR-projekt för en mer jämställd och inkluderande idrottsrörelse.
- Det viktigaste för oss är inte de sportsliga, även om det såklart är ett plus i kanten, utan vi vill engagera oss och öka kapitalet inom damidrotten. Det stora arbetet som IK Uppsala gör med sina CSR-projekt, exempelvis Ronjabollen och Fadderverksamheten, är någonting vi lägger stor vikt vid och vill hjälpa klubben att utveckla, säger Sjöqvist.

Stort tack Sandvik Coromant för att ni vill vara vår partner och vara en del av IK Uppsala Fotboll! Det ger oss ökade möjligheter att utveckla hela vår verksamhet både på och utanför planen samt att öka tjejers möjligheter att satsa på fotboll som spelare och tränare.


Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner