SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Ett ögonblick - FSR-Coachen Signe Lindvall!
2020-04-13 16:00
Signe Lindvall, utbildad FSR-coach och tränare i CSR-verksamheten Ronjabollen.
IK Uppsala Fotbolls träningsverksamhet Öppen Träning är över för den här perioden, och avslutningstillfället blev storslaget då tjejerna fick träna på nybyggda arenan Studenternas IP. Med på Öppna Träningen fanns Signe Lindvall, som förutom att hon medverkar som tränare i Öppen Träning även är utbildad FSR-Coach och träningsansvarig för IK Uppsalas CSR-verksamhet Ronjabollen.
- Jag tycker IK Uppsalas Öppna Träningar är ett jättehärligt initiativ, det är jättekul att få se så många unga tjejer komma hit och träna tillsammans. Jag minns när jag var liten och fick vara med i en liknande verksamhet och tyckte att det var väldigt roligt, så det är jättekul att få kunna vara med som coach nu och få ge tillbaka, säger Signe Lindvall efter Öppen Tränings sista träningstillfälle för den här perioden.

Lindvall är född 2002 men är trots sin unga ålder väldigt engagerad i många olika projekt inom damfotbollen. Hon spelar själv fotboll i UIF, men utöver det är hon utbildad FSR-Coah, medverkar som tränare på IK Uppsalas Öppna Träningar och är dessutom ansvarig för IK Uppsalas CSR-projekt Ronjabollen.
- Jag spelar ju själv fotboll så det är roligt att jag som spelare får lära ut och ge vidare den kunskapen jag besitter, jag ser ju mig själv i de här spelarna så det är väldigt kul att få vara med som ledare i de här olika verksamheterna, säger hon.

Öppen Träning hade alltså sitt sista träningstillfälle för perioden januari-mars den 30 mars, och för att bjuda tjejerna på en storslagen avslutning flyttades träningen från Anders Diöshallen till nybyggda arenan Studenternas IP. 
- Jag tror att det här är jätteviktigt för tjejerna, att de får träna på Studenternas och få kliva in på en så stor arena. För många av spelarna kanske det här kan bli en motivation att de själva kan hamna här en dag och få spela stora matcher inför stor publik, säger Lindvall.

Ansvarig för verksamheten Öppen Träning är IK Uppsala Fotbolls Lovisa Delby, som också är huvudansvarig tränare för IK Uppsala U-trupp. Lindvall är imponerad över Delbys engagemang och säger att det smittar av sig till både henne själv och de andra coacherna på träningarna.
- Nej men Lovisa ska ha stor cred för det jobb hon lägger ner, dels som ansvarig för Öppen Träning men också som tränare för U-truppen. Det är otroligt att hon kan få ihop den här verksamheten med all den planering och engagemang som krävs, och att resultat blir så bra som det har blivit. Hon är så otroligt engagerad och det smittar av sig på oss andra, så hon är verkligen en viktig del i den här verksamheten, avslutar Lindvall.

Tack till alla spelare och ledare som har deltagit i Öppen Träning den här perioden januari-mars! Vi återkommer med mer information om när verksamheten drar igång igen med fler träningstillfällen.

Skribent: Malin Stjernling
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av