Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

HSB och Uppsala Fotboll fördjupar samarbete!
2018-06-21 11:37
Mikael Lyckberg, IK Uppsala Fotboll och Sara Brandt, Kommunikations- och marknadschef HSB Uppsala
HSB Uppsala är sedan 2017 IK Uppsala Fotbolls huvudpartner. Nu fördjupas samarbetet i och med att HSB Uppsala går in som huvudpartner i vårt kommande utbildningsprojekt, FSR Coach. IK Uppsala Fotboll ska tillsammans med Ronja FK/Tris utbilda flickor/kvinnor till fotbollsledare. Fler partners presenteras inom kort.

Under en period av två år genomför vi Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning C och B-Ungdom samt värdegrundsutbildning med fokus på jämställdhet och integration. Första delen genomförs någon gång i höst och andra delen hösten 2019. Utbildningen ställer inga speciella krav på förkunskaper. Det viktigaste är intresset att utbilda sig inom fotboll och att lära sig hur man bedriver en jämställd, inkluderande och kvalitativ fotbollsverksamhet. Mer detaljerad information kommer inom kort samt hur man anmäler sig till utbildningen som är kostnadsfri.

- HSB Uppsala har varit stolt huvudpartner till IK Uppsala Fotboll från starten 2017. När möjligheten gavs att fördjupa samarbetet ytterligare, var det en självklarhet för oss att ta den chansen, säger Sara Brandt Kommunikations- och marknadschef hos HSB Uppsala.

Hon fortsätter: - FSR Coach är ett unikt projekt som tar sig an en hittills orörd frågeställning. Med samma anda som IK Uppsala Fotboll och Ronjabollen vill projektet bidra till en faktisk skillnad för tjejers möjlighet att utöva fotboll, oavsett socioekonomisk eller kulturell bakgrund. Vem annars är en självklar samarbetsparter än HSB Uppsala - Där möjligheterna bor?

 

Gunnar Källsten, Klubbchef:

 - FSR står för Football Social Responsibility. Vi behöver fler flickor /kvinnor inom fotbollen och de som finns vill vi behålla så länge som möjligt. FSR Coach är en utbildning av fotbollscoacher med socialt fokus och ett sätt att säkra det framtida ledarskapet och en möjlighet att utveckla sig själv som människa, idrottare och ledare.

Tränarutbildare är Lovisa Delby, instruktör IK Uppsala Fotboll samt Spelarutbildare på Upplands FF. Värdegrundsutbildare är Sevana Bergström, grundare av Ronjabollen och CSR-ansvarig på Svenska Fotbollförbundet. För information, kontakta gunnar.kallsten@uppsalafotboll.se.
 
Huvudpartner
PARTNER