SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

3-1-förlust mot Hammarby för F19
2022-05-05 21:20
Foto - Oskar Leijon.

Efter förra omgångens 2-0-vinst mot AIK var det dags för match mot ytterligare ett klassiskt Stockholmslag nämligens söders stolthet Hammarby IF FF. Matchen spelades på ett Valborgsmätt Österängens IP.

Hammarby börjar som väntat aggressivt och det är mycket spel på Uppsalas planhalva. Det blir en ganska rörig första halvlek där inget av lagen får till något riktigt skönlir och det blir mycket kamp om bollen även om Hammarby har ett ganska tydligt övertag. Lagen blir varandras motpoler där Hammarby har ett fungerande lagspel men inte får till det på ett individuellt plan, det blir många avslut på mål men tack vara ett bra försvarsspel från Uppsala så får Hammarby in 1-0 efter 27 minuters spel men det stannar där. Uppsala å sin sida får inte ordning på lagspelet men levererar en hel del individuella prestationer och har ganska vassa avslut och reducerar till 1-1 några minuter efter Hammarbys ledningsmål.

Snacket i halvtid är bra och spelardrivet, coacherna flikar in detaljer men det mesta sköts av spelarna själva och känslan i laget är att man borde kunna ta tag i det och leverera en spelmässigt bättre andra halvlek. Och det blev bättre även om Uppsala inte kom upp i samma nivå som mot Piteå och AIK. Spelet trycktes tillbaka mer till mitten av plan där det under nästan hela andra halvlek blev en viljornas kamp. Tendenserna var detsamma, Hammarby hade ett något bättre samspel samtidigt som Uppsala hade vassare individuella avslut. Det som avgjorde blev en straff för Hammarby med femton minuter kvar att spela. Linnéa var väldigt nära att rädda den men Hammarby tog ledningen med 2-1 och kunde även peta in 3-1 i matchens sista officiella minut .

Hela laget summerar att vi kan bättre men samtidigt att vi trots att spelet inte stämmer och att matchen blir som vi har tänkt så faller vi inte ihop utan lyckas med någon typ av grundspel som känns stabilare än förra säsongen. Det tar vi med oss samtidigt som vi laddar om inför nästa match som blir hemma mot Umeå på måndag!

 

Skribent: Oskar Leijon.


Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners