SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Förlust för F19 i seriepremiären mot Piteå
2022-04-20 10:00
Foto - Fredrik Sund.

Äntligen har även vårt F19-lag spelat sin seriepremiär! Laget reste norrut för att inleda Svenska Spel F19 på bortaplan mot Piteå IF.

Då var det äntligen dags för även F19-laget att ha seriepremiär. Serien inleddes med ett bortamöte mot Piteå, vår nordligaste motståndare. Dagen började tidigt med avresa från Studan redan 05:45 för flyg till Luleå och sedan buss vidare till Piteå. Den långa resan förgylldes dock av en otroligt fotbollsintresserad busschaufför som åtminstone förgyllde coach Edvards tillvaro.

 

Uppsala inleder matchen bra och det märks att årets F19-lag verkligen har hunnit spela ihop sig ordentligt under försäsongen och matchbilden ser annorlunda ut redan från start jämfört med förra säsongen. Piteå är dock snäppet vassare och har några farliga avslut redan i början av halvleken och dessvärre lyckas de peta in 1-0 redan efter 8 minuter med ett vinkelskott som går stolpe in. Kvitteringen kommer snabbt, bara två minuter senare får Uppsala in 1-1 på en hörna där Miranda nickar in en fin hörna. Matchen är fortsatt jämn där båda lagen jobbar hårt, Uppsala sätter 2-1 i 17:e minuten och Piteå 2-2. Resten av halvleken är väldigt jämn med två kämpande lag där Piteå kanske har ett litet övertag men där Uppsala har minst lika boll och flera fina kombinationer.

 

Andra halvlek börjar och Piteå har ett lite tydligare grepp de första tio minuterna och Uppsala får visa upp ett fint försvarsarbete där man jobbar kompakt och håller Piteå mestadels utanför straffområdet, men utan att riktigt kunna få igång någon kontrollerad speluppbyggnad. Efter en ganska tung period så börjar ändå Uppsala trycka Piteå tillbaka med några snabba omställningar och några fina målchanser men Piteå behåller spelövertaget och efter en misslyckad bakåtpass där Linnéa kommer lite för sent in får Piteå en straff och med den fastställs slutresultatet 3-2 med bara fem minuter kvar av matchen.

 

Coach Hanna var trots slutresultatet förhållandevis nöjd med insatsen:
- Otroligt kul att äntligen få dra igång med seriematcher, det är på förhand en tuff bortamatch mot ett starkt Piteå, men vi står upp bra och spelar i sekvenser fin fotboll. Över 90 minuter är det en otroligt öppen match med utbyte av chanser och det är synd att vi inte lyckas dra längsta strået. Vi tar dock med oss mycket bra och riktar nu vårt fokus på vår hemmapremiär mot AIK.

 

Skribent: Oskar Leijon.


Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners