SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Hanna Spets ny tränare för F19!
2022-01-24 15:00
Hanna Spets.

Vi är glada över att kunna presentera Hanna Spets som ny tränare för den elitförberedande truppen!

- Det känns riktigt kul! Jag är riktigt motiverad att få testa på en ny utmaning och det är ett väldigt inspirerande uppdrag. Det finns väldigt bra förutsättningar runt laget och i föreningen så det känns som en väldigt fin miljö att få komma in i. Jag ser väldigt mycket framemot den här säsongen med den elitförberedande truppen, säger Spets.

Hanna Spets, 26, är en tidigare fotbollsspelare på elitnivå som bland annat har representerat Kvarnsvedens IK och Kungsbacka DFF. Spets har erfarenhet från både Elitettan och OBOS Damallsvenskan, men nu kliver hon in i den elitförberedande truppens ledarstab då hon är klar som ny tränare!

- Det känns riktigt kul! Jag är riktigt motiverad att få testa på en ny utmaning och det är ett väldigt inspirerande uppdrag. Det finns väldigt bra förutsättningar runt laget och i föreningen så det känns som en väldigt fin miljö att få komma in i. Jag ser väldigt mycket framemot den här säsongen med den elitförberedande truppen, säger Spets.

 

Säsongen har precis dragit igång för den elitförberedande truppen och årets första träningar är genomförda på Studenternas IP.

- Nu till en början handlar mycket om att komma in i allting i föreningen, det är många nya spelare och ledare att lära känna. Jag tycker redan nu efter bara några träningar att det finns ett bra "go" i truppen, det känns som att de är riktigt taggade för en ny säsong. Jag har fått en bra känsla av den här gruppen och jag är väldigt laddad över att dra igång det här året på riktigt, säger Spets.

 

Spets tvingades avsluta sin egna spelarkarriär i förtid på grund av skadeproblem efter förra säsongen. Istället för en fortsatt elitsatsning tar hon nu klivet ut på sidlinjen för att påbörja en ny fas som tränare.

- Jag avslutade min egna spelarkarriär på grund av skadeproblem med mitt vänsta knä, men jag kände väldigt snabbt att jag var långt ifrån färdig med fotbollen. Jag har alltid haft en tanke om att jag skulle vilja fortsätta som tränare och i Kvarnsveden var jag med och tränade F06 sporadiskt under säsongen. Jag hörde därför av mig till Jonas för att kolla hur situationen var i Uppsala. Jag blev kallad till en intervju där jag fick ett gott intryck av klubben, så det här känns som helt rätt steg för mig. Det känns verkligen jättebra! berättar Spets.

 

Edvard Ståhlberg kommer att fortsätta vara huvudansvarig för hela den elitförberedande truppen. Hanna Spets kommer att arbeta med fokus på F19 och André Markusson kommer att arbeta med fokus på F17. Oskar Leijon fortsätter som målvaktsinstruktör för hela den elitförberedande truppen.

- Vi hade en planeringsträff med hela tränarteamet inför säsongen och vi kommer att få lära känna varandra och jobba med vårt samspel. Vi sitter både innan och efter träningarna där vi samlar ihop våra tankar och idéer, så vi jobbar därmed väldigt tätt ihop. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av de andra tränarna, de är väldigt professionella och det känns som att vi kommer att kunna skapa någonting bra tillsammans, säger Spets.

 

Det största fokuset kommer att ligga på att utveckla de unga spelarna och förbereda dem för spel på elitnivå. Ifjol blev det en annorlunda säsong helt utan träningsmatcher för laget, och förhoppningen är att man i år ska få spela en mer "normal" säsong. 

- En viktig del vi kommer att jobba med genom hela den elitförberedande truppen är att få till en stabilitet i spelet. Vi vill att spelarna ska utvecklas samtidigt som vi ska vara ett lag att räkna med, så att hitta en stabilitet och sedan bygga vidare från det kommer att bli en av nycklarna för oss. Det är väldigt viktigt för spelarnas utveckling att matcherna kommer igång som de ska. Det är i matchsituation de verkligen får sätta sina kunskaper på prov, säger Spets.

 

I Spets får tränarteamet en kvinnlig ledare som vet vad som krävs för att spela på den allra högsta nivån inom damfotbollen. Hon hoppas kunna ta med rutinen och erfarenheten från den egna elitkarriären in i tränarrollen för att hjälpa de unga spelarna i Uppsala att utvecklas.

- Självklart hade jag velat fortsätta min egna karriär som spelare, men samtidigt känner jag en stor motivation i att hjälpa andra yngre spelare att utvecklas och nå den allra högsta nivån. Jag hoppas att jag kan hjälpa spelare med mina egna erfarenheter från elitfotbollen. Tjejerna vet redan nu att de alltid får komma och ställa frågor och att de ska kunna känna sig trygga med oss. När jag var i deras ålder minns jag hur ovärderligt det var att ha ledare med rutin som man kunde lära sig av, så jag hoppas att jag kan vara en sån ledare för den här gruppen, utvecklar Spets som ser framemot att kliva in i tränarrollen på allvar:

- Det här är mitt första riktiga tränaruppdrag och det ska bli en rolig utmaning att få följa ett lag genom en hel säsong. Jag är supertaggad på att få fortsätta vara aktiv inom fotbollsvärlden och att få göra det med IK Uppsala Fotboll, avslutar Spets.

 

Tränarteamet för den elitförberedande truppen 2022:

Edvard Ståhlberg - Huvudansvarig tränare

Hanna Spets - Tränare, fokus F19

André Markusson - Tränare, fokus F17

Oskar Leijon - Målvaktsinstruktör 

 

Vi hälsar Hanna varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners