SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Oskar Leijon ny målvaktstränare för den elitförberedande truppen!
2021-03-09 14:30
Ny målvaktsinstruktör för den elitförberedande truppen - Oskar Leijon.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera Oskar Leijon som ny målvaktsinstruktör för den elitförberedande truppen!

Oskar Leijon har de senaste åren haft olika tränaruppdrag hos Vaksala SK och för distriktslagen på flicksidan, men han har också agerat som målvaktsinstruktör vid IK Uppsala Fotbolls verksamhet Öppen Träning. Med tanke på att han har varit aktiv inom Upplands Fotbollsförbund så har Leijon jobbat med alla de övriga tränarna för den elitförberedande truppen sen tidigare, och han har även träffat på många av spelarna på olika samlingar.
     Leijon hade bestämt sig för att det var dags för honom att gå vidare från tränaruppdragen hos Vaksala SK. Han blev senare tillfrågad av IK Uppsala om han ville vara med och hjälpa till på U-truppens träningar, och efter ett tag kom även frågan från föreningen om han ville vara som målvaktsinstruktör för den elitförberendande truppen "på riktigt".
- Det känns verkligen jättekul, jag ser väldigt mycket framemot att på prova på att vara instruktör i den här miljön. Jag kommer ju från Vaksala SK som är mer uttalat en breddförening, så det blir en liten omställning när man kommer in i en rent elitförberedande verksamhet som IK Uppsala Fotboll har på flicksidan, men det ska bli väldigt spännande, säger Oskar Leijon.
 
Det var faktiskt Oskar Leijons dotter som fick honom in på tränarspåret, då hon ville bli målvakt men det saknades tränare. Han tackar även Lovisa Delby för att han faktiskt tog steget och satsade som målvaktsinstruktör och började gå olika utbildningar.
- Det var min dotter som ville bli målvakt när hon var ung, och då hade jag ett bra samarbete med den andra ledaren och vi bestämde att han skulle ta rollen mer som huvudtränare och jag mer fokus på målvakterna. Sen började Lovisa Delby ringa in mig som instruktör till de olika distriktslagen och puschade lite för mig, och då kände jag att jag verkligen skulle satsa på det här och började gå utbildningar för just målvaktsträning, berättar Leijon.
 
Med en målvaktsinstruktör även för den elitförberedande truppen så kan IK Uppsala nu erbjuda en attraktiv verksamhet även för målvakter, som man tidigare gjort för utespelare. Med Leijon i ledarteamet kan truppen få mer kontinuitet i träningen samt ha fokus på målvaktsträningar med kvalitet även utanför elittruppen. Oskar själv ser även framemot att få ta chansen att arbeta tillsammans med Jonas Bylund, elitlagets målvaktstränare.
- En av de roligaste sakerna med att vara målvaktsinstruktör är ju att man får ha fullt fokus på några enstaka individer och deras utveckling. Jag personligen hoppas kunna lära mig mycket och ta instruktioner av "Bylle", han har ju själv varit målvakt på elitnivå och har väldigt mycket erfarenheter och kunskaper som jag hoppas kunna lära mig av och ta till mig. Så jag ser verkligen framemot att ta nästa steg som instruktör tillsammans med det här ledarteamet, säger Leijon.
 
En del av IK Uppsala Fotbolls mål är att kunna bidra till andra föreningar i Uppland, både till spelare och till ledare. En av verksamheterna man har för just detta är Öppen Träning, där Leijon har varit och kommer fortsätta att vara aktiv som målvaktsinstruktör.
- Öppen Träning är en jätterolig och väldigt viktig verksamhet, särskilt eftersom det inte finns så många liknande träningsmöjligheter som den på flicksidan. Vi har märkt av en enorm utveckling där och intresset bara ökar och ökar för varje år, framför allt på träningarna med målvaktstema. Under åren har jag stött på fler och fler ledare som har kommit fram till mig och berättat att de också vill bli målvaktstränare, så det känns väldigt kul att få vara med och ha en positiv inverkan på målvaktsintresset i flera andra föreningar, säger Leijon. 
 
Vi hälsar Oscar varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!
 
Skribent - Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners