SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Christian Ljung ny instruktör för U-truppen!
2021-02-11 18:30
Christian Ljung är ny instruktör för IK Uppsala Fotbolls U-trupp.
Vi är väldigt glada över att ha gjort klart med en ny instruktör för U-truppen - Christian Ljung! Ljung kommer att ta plats i tränarteamet som kommer att ha hand om den elitförberedande truppen tillsammans med Johanna Johansson, André Markusson och Tobias Andersson.
35-åriga Christian Ljung kommer senast från fyra säsonger i Tierps IF där han har arbetat som tränare för båda damlagen i olika roller. Innan dess har han arbetat många år i Hammarby IF, både på pojksidan och med föreningens plantskola, och 2015 blev han utsedd till årets ledare i Hammarby IF FF ungdom. Nu tar han steget in i IK Uppsala Fotbolls organisation när kliver in i den elitförberedande truppens ledarteam som ny instruktör.
- Jag har varit verksam i Tierp de senaste fyra åren och kände att det var dags för mig att ta nästa steg, och då såg jag på Twitter att möjligheten fanns att ta en plats i ledarteamet för IK Uppsalas U-trupp. Så jag hörde av mig till klubben och blev sedan uppringd av Lovisa Delby, och på den vägen är det. Jag blev lite överraskad men självklart väldigt glad över att få chansen, så detta ska bli riktigt roligt. Jag vill fortsätta att lära mig nya saker och utvecklas som tränare, så det här uppdraget ska bli väldigt spännande, säger Ljung.

Då Lovisa Delby från och med den 1 februari börjar som förbundskapten för F15-landslaget så har Ljung därmed redan börjat att arbeta med U-truppen då han har medverkat på träningarna de senaste veckorna.
- Jag har varit med på träningarna de senaste veckorna och har fått en jättebra uppfattning av både spelarna och av ledarteamen, både ledarna för U-truppen och för elitlaget. Föreningen har väldigt tydliga mål av man vill uppnå med sina verksamheter och träningsmöjligheterna är riktigt bra med tanke på att vi är på Studenternas IP. Allting kring föreningen känns väldigt professionellt vilket är otroligt inspirerande för mig som tränare, så jag hoppas kunna hitta min plats i organisationen och bidra med min erfarenhet och mina styrkor, säger Ljung.

Ljung har varit aktiv tränare inom fotbollen i många år på både dam- och pojksidan, och han säger att han är riktigt inspirerad över att få komma till en så professionell förening som IK Uppsala Fotboll.
- För mig personligen så är ju detta en otrolig chans att utvecklas både som person och som tränare. Det är en elitsatsande klubb med riktigt bra förutsättningar så det ger ju i sin tur mig som tränare i en sån förening väldigt fina möjligheter. IK Uppsala har ett elitlag i Elitettan med mål att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, och dessutom ett starkt F19-lag i den högsta divisionen, så det är en hög kvalitet genom hela föreningen vilket jag ser som en stor fördel och som ger mig inspiration, säger Ljung.

På sidan om fotbollsplanen läser Ljung det Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning hälsofrämjande livsstil på universitetet. Som tränare hoppas han kunna lägga fokus på att utveckla laget spelare för spelare och bidra med alla de kunskaper och erfarenheter han besitter.
- Jag som tränare är väldigt mån om individen, och att den individuella spelaren ska utvecklas för att  laget ska kunna utvecklas. Jag vill motivera och inspirera spelarna så att de i sin tur blir motiverade av att träna och verkligen får en stark vilja att hela tiden bli bättre, och lyckas man med det som tränare så är nästan halva arbetet redan gjort. Självklart vill jag även kunna bidra med mina erfarenheter och detaljer i spelet, alltifrån hur man ska löpa in i olika ytor till hur vi ska sätta upp anfallsspelet. Utbildningen jag går ger mig också en bredare kunskap om kombinationen av kost och träning, så om intresset från spelarna finns att lära sig mer kring det eller om de undrar någonting så är de varmt välkomna att prata med mig, säger Ljung.

Ljung tar nu alltså plats i ledarteamet för den elitförberedande truppen tillsammans med Johanna Johansson, André Markusson och Tobias Andersson. Vi hälsar Christian Ljung varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner