SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Lovisa Delby tar över F15-landslaget!!
2020-12-18 11:45
Lovisa Delby tar över F15-landslaget och lämnar därmed uppdraget som huvudansvarig tränare för IK Uppsala Fotbolls U-trupp.
Vi kan nu meddela att Lovisa Delby tar över som förbundskapten för F15/17-landslaget i februari, och därmed lämnar hon uppdraget som huvudansvarig tränare för IK Uppsala Fotbolls U-trupp. 
- Det har varit lite speciella känslor de här senaste veckorna när beslutet skulle tas. Jag har trivts så oerhört bra i Upsala och har utvecklats otroligt mycket i den här föreningen, och jag var sugen på att se vad vi kunde åstadkomma de kommande åren. Man har kommit spelarna nära och skapat starka band till varandra, jag älskar när relationerna mellan ledare och spelare är så tighta men det är också jobbigt nu när man ska lämna. Men när den här möjligheten dök upp så kände att jag måste ta klivet och anta den utmaningen, det är en stor ära att få chansen att arbeta inom Svenska Fotbollsförbundet, säger Lovisa Delby själv om beslutet.

Delby har haft ett prisbelönt 2020 där hon i februari blev utsedd till Årets Ungdomstränare på Uppsala Idrottsgala. I maj fick hon även ta emot det ärofyllda Pia-stipendiet på 50 000 kronor från Svenska Fotbollsförbundet efter många års hårt arbete inom flickfotbollen.
- Jag tycker verkligen att det här också ger credd till IK Uppsala Fotboll som klubb. Det klubben har byggt upp på så kort tid och den resa föreningen fortsätter att jobba på ger verkligen resultat, och det visar att man både som spelare och ledare kan få komma hit och ta stora steg i sin utveckling. Jag känner verkligen att jag har växt otroligt mycket både som person och som ledare under mina år i föreningen, så jag vill rikta ett stort tack till IK Uppsala för att de har givit mig chansen att utvecklas i en så bra miljö, säger Delby.

Delby kommer att vara förbundskapten för F15/17-landslagets udda kull, och kommer därmed följa den kullen i några år innan de lämnas vidare till F19-landslaget. Vid mån av tid kommer hon fortsätta att dyka upp på IK Uppsalas verksamhet Öppen Träning, men hon lämnar huvudansvaret för U-truppen.
- Jag är väldigt glad och stolt, och det ska bli oerhört kul att fortsätta bygga vidare på min personliga utveckling som person och ledare. Att få fortsätta jobba vidare för jämställdhet och driva utvecklingen av flickfotbollen framåt känns väldigt spännande och utmanande. Jag hoppas kunna fylla på min egna verktygslåda och sen kunde fortsätta dela med mig av den på ett senare plan, säger Delby.

Delby gav beskedet till spelarna i U-truppen under torsdagskvällen. Hon kommer att vara kvar som tränare för U-truppen över januari innan hon kliver över till sin nya roll som förbundskapten för F15/17-landslaget. 
- Jag meddelade spelarna under torsdagskvällen efter träningen, och de tog det ändå väldigt bra. Jag tror att det även är utvecklande för dem med ett miljöombyte och att få lära sig nya saker under ett nytt ledarskap, men självklart är det emotionellt att lämna eftersom jag har trivts så himla bra i klubben och med truppen. Men IK Uppsala Fotboll är ju en stor del av svensk fotboll så på ett eller annat sätt så kommer vi ju fortsatt att ha kontakt även framöver, säger Delby.

Vi är väldigt stolta och glada över att vi inte bara kan leverera spelare till landslagen, utan även att tränare kan få utvecklas och ta plats inom vår organisation och senare få chansen till ärofyllda uppdrag inom Svenska Fotbollsförbundet. Vi tackar Lovisa för de här fina åren som verksam inom IK Uppsala Fotbolls organistion och önskar henne ett stort lycka till i sin nya roll som förbundskapten!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners