SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

F19-laget klara för slutspel efter storseger!
2020-10-20 13:00
Segerlaget från måndagens 6-1-seger mot Eskilstuna United DFF.
Efter gårdagens 6-1-seger borta mot Eskilstuna United DFF så blev det klart att IK Uppsala Fotboll slutar tvåa i Svenska Spel F19 Norra och därmed avancerar till slutspel!
Det stod mellan Uppsala och Djurgårdens IF FF om vilket lag som skulle bli tvåa i serien och därmed ta sig till slutspelet. Uppsala hamnade tidigt i ett underläge mot Eskilstuna, men med sex raka mål så vände man matchen till en seger, bland annat efter dubbla mål både Ariam Berhane och Thea Barkfeldt. I och med segern slutar Uppsala tvåa i serien bakom Umeå IK FF, och därmed blir det de två lagen som avancerar vidare till slutspelet. 
- Det är sååå roligt att få vara i detta slutspel och få möjligheten till ytterligare två riktigt bra matcher. Det kommer att bli matcher där spelarna verkligen får träna på att tävla, och mot motstånd vi aldrig mött tidigare. För tjejerna blir detta ett rejält kliv i sin utveckling som fotbollsspelare, säger U-truppens huvudansvariga tränare Lovisa Delby om avancemanget.

Trots en speciell säsong som genomförts under coronapandemin så har spelarna haft fullt fokus på uppgiften i varje match, och laget har endast förlorat två matcher under hela säsongen. Avancemanget till slutspelet är en stor framgång för Uppsala, och Delby säger att man är verkligen är stolta över prestationen:
- Tjejerna har jobbat hårt under en väldigt annorlunda säsong, och denna framgång tar vi med oss och hela vår verksamhet känner sig otroligt stolta över den här prestationen. Det ger hela IK Uppsala Fotboll energi i viljan att fortsätta framåt! säger en nöjd Delby.

Från den andra serien Svenska Spel F19 Södra går FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC vidare, och därmed kommer Uppsala, Umeå, Växjö och Göteborg att ställas mot varandra i kampen om segern. Slutspelet kommer att bestå av semifinaler och final samt match om tredje och fjärde pris, och kommer att genomföras nu under helgen 30 okt - 1 november. Uppsala kommer att ställas mot Kopparbergs/Göteborg FC i sin semifinal under fredagen klockan 16.30, och hela slutspelet kommer att gå att se på SportExpressen Play.

Eskilstuna United DFF 1-6 IK Uppsala Fotboll
1-0 (14´) Johanna Renmark
1-1 (20´) Ariam Berhane Gebreyohannes
1-2 (35´) Thea Barkfeldt
1-3 (53´) Thea Barkfeldt
1-4 (56´) Ariam Berhane Gebreyohannes
1-5 (70´) Julia Ragnarsson)
1-6 (86´) Ida Andersson Weidenberg

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners