SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Lovisa Delby har fått Pia-stipendiet!
2020-05-27 15:00
Vår huvudansvariga tränare för U-truppen Lovisa Delby har fått Pia-stipendiet!
Wow wow wow - vår huvudansvariga tränare för U-truppen Lovisa Delby har fått det hedersfyllda Pia-stipendiet! Delby får stipendiet på grund av sitt "stora engagemang, passion för spelarutbildning, och driv för flick- och damfotbollen under lång tid."
Lovisa Delby har verkat som ungdomstränare inom flick- och damfotbollen under lång tid, och nu uppmärksammas hon för sitt fina engagemang då hon blir den femte personen som får ta emot Pia-stipendiet. Delby är huvudansvarig tränare för IK Uppsala Fotbolls U-trupp men också ansvarig för vår flickverksamhet Öppen Träning. Delby överraskades i sin egna trädgård av självaste Pia Sundhage som tilldelade henne ballonger och stipendiet på 50 000 kronor.

- Det känns helt fantastiskt såklart. Det här är inget som man är med om varje dag och att Pia dök upp överraskade mig verkligen. Jag blir både glad och stolt samtidigt som jag uppskattar stipendiet enormt. Det får mig att känna ytterligare motivation och inspiration att fortsätta ett hårt arbete inom fotbollen, säger Lovisa Delby till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Här har ni juryns motivering till valet av Lovisa Delby som stipendiat:
"För att erhålla Pia-stipendiet, och därmed bli ambassadör för svensk damfotboll, ska personen haft betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Verksam i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Lovisa Delby är tränare och fotbollsledare som gett så mycket av sig själv till dam- och flickfotbollen – under så lång tid. Lovisa har med passion och driv för spelarutveckling varit aktiv i både bredd- som elitverksamhet, i klubb- som distriktsverksamhet och sett till att många duktiga fotbollsspelare i Upplandsregionen haft möjlighet att ta nya kliv i sin fotbollsutveckling.

Som spelarutbildare och tidigare distriktsförbundskapten i Upplands Fotbollförbund har hon ansvarat och varit en viktig drivkraft för flickfotbollsutvecklingen regionalt. En skicklig pedagog och ledare som under lång tid stöttat och motiverat unga tjejer som försöker vara sitt bästa jag inom fotbollen.

Lovisa Delby är en sann eldsjäl för damfotbollen och tilldelas därför det femte Pia-stipendiet på 50 000 kr."

Ni kan läsa hela artikeln, och dessutom se filmen när Pia Sundhage överraskar Lovisa Delby med stipendiet, på Svenska Fotbollsförbundets hemsida: 

Vi i IK Uppsala Fotboll är oerhört stolta och glada över att Lovisa får ta emot det här stipendiet. Vi hälsar Lovisa ett stort, stort grattis till den här hedersfyllda utmärkelsen och framför allt et tack för allt du har gjort för flick- och damfotbollen!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners