SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Nya tränare klara till U-truppen!
2020-01-01 17:00
Nya tränarkonstellationen för U-truppen: Lovisa Delby, Tobias Andersson, André Markusson & Johanna Johansson
Vi kan nu gladeligen meddela att vi har gjort klart med tränarkonstellationen för U-truppen i IK Uppsala Fotboll! Lovisa Delby får sällskap av Tobias Andersson, André Markusson och Johanna Johansson och de kommer tillsammans att ha hand om IK Uppsala Fotbolls unga talanger under säsongen 2020, med Lovisa Delby som ytterst utbildningsansvarig för hela U-truppen.
Lovisa Delby kommer att vara ytterst utbildningsansvarig för U-truppen, och vid sin sida i ledarteamet är det nu klart att Johanna Johansson, Tobias Andersson och André Markusson gör henne sällskap! Delby har varit verksam som ungdomstränare i IK Uppsala Fotboll de senaste åren och är i år en av tre finalister i kategorin Årets Ungdomstränare i Uppsala Idrottsgala. Delby är också delaktig i flera andra viktiga projekt inom föreningen då hon är ansvarig för iKUF Öppen Träning samt vårt CSR-projekt FSR Coach.

Johanna Johansson har nästan 20 års erfarenhet av tränaryrket där hon bland annat varit verksam för distriktslaget i Uppland och gjort flera sejourer i BKV Norrtälje som ungdomstränare på pojksidan och för andralaget BKV 2. Johansson har även varit verksam som ungdomstränare i Sigtuna IF i tre år, och 2017 var hon en av instruktörerna för AIK i Elitettan. Sen 2018 har hon varit ungdomsansvarig i BKV Norrtälje där hon har varit ansvarig för både spelarnas och ledarnas utbildning på ungdomssidan.
- Det ska bli jättespännande att kliva in i IK Uppsala Fotboll. Jag har följt Uppsala mycket den senaste tiden, speciellt nu när det gick så bra för laget när de klev upp i Damallsvenskan. Ska man göra något sånt här vill man göra det helhjärtat, och efter att fått höra upplägget och fått prata igenom med de övriga tränarna så kände jag att det här var någonting som jag ville vara en del av. Vi tränare känner varandra sen tidigare och har även jobbat ihop förut så vi vet hur vi fungerar tillsammans, vilket känns tryggt. Jag tycker föreningens utveckling går åt rätt håll, och det arbetssätt Lovisa har haft med att utveckla tjejerna och ge dem chansen att ta sträva efter plats i elitlaget är någonting vi ska fortsätta jobba med, säger Johansson.

Tobias Andersson kommer senast från uppdrag med distriktsverksamheten för flickor inom Upplands Fotbollsförbund. Han har tidigare även jobbat med ungdomslag på både flick- och pojksidan och han har bland annat tillsammans med André Markusson haft ansvaret för U17-laget i Sigtuna IF. Nu får de återigen jobba tillsammans då båda kliver in i U-truppens ledarstab hos IK Uppsala Fotboll. 
- Det känns väldigt bra att få komma och jobba med IK Uppsala Fotboll, det ska bli roligt att få jobba i en förening som jobbar så hårt för att föra dam- och flickfotbollen framåt. Jag har arbetat med många av spelarna och ledarna i klubben tidigare genom distriktsverksamheten så det ska bli ett roligt uppdrag att få fortsätta utveckla de unga spelarna i föreningen, säger Tobias Andersson.

André Markusson är 24 år och bor i Bosön på Lidingö där han även studerar, och han har varit tränare i 5-6 år både på pojk- och flicksidan. Markusson har även han jobbat inom distriktsverksamheten i Upplands Fotbollsförbund. Markusson har varit tränare för damlaget i Rosersberg/Sigtuna IF IK i division 3, och som tidigare nämnt så delade han tränaransvaret för U17-laget i Sigtuna IF tillsammans med Tobias Andersson.
- Det känns spännande att få kliva in i IK Uppsala Fotboll ledarteam för U-truppen. Vi känner ju varandra sen tidigare genom distriktsverksamheten i Uppland och jag och Tobias har dessutom tränat ett lag tillsammans förut, så det känns väldigt tryggt. Jag ser framemot att få träffa spelarna och att få börja jobba tillsammans med dem och de övriga tränarna, så det här ska bli roligt, säger André Markusson.

Vi välkomnar Tobias Andersson, Johanna Johansson och André Markusson till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners