Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Tre nya spelare till F19!
2018-08-22 16:06
Lina Thoreson, Emmy Stening, Sofia Karlholm
IK Uppsala Fotboll är mycket glada att kunna presentera tre nya mycket talangfulla spelare till F19-verksamheten, Lina Thoreson, Emmy Stening och Sofia Karlholm. Vi hoppas att de ska trivas hos oss och vi ska göra vårt yttersta för att de ska bli så samt att de fortsätter att utvecklas till sin fulla potential.

Lina Thoreson, 16 år och kommer från Knivsta IK, vilket är hennes moderklubb. Lina har tränat och spelat match med F19, redan förra säsongen.

 

- Lina är en offensiv spelare med explosivitet och snabbhet som spetsegenskaper. Lina har ett kraftfullt tillslag vid avslut vilket är en styrka för en forward, den positionen Lina oftast spelar på säger F19-tränare och NIU-instruktör Lovisa Delby.


Emmy Stening, 16 år, har haft fina fotbollsår i Danmarks IF och hennes utveckling har tagit rejäl fart senaste året. Emmy har tränat och spelat match regelbundet med F19 under våren och att nu ta steget fullt in i verksamheten känns naturligt.

- Emmy är en hårt arbetande spelare som är van att spela central mittfältare. I matcher med F19 har Emmy även spelat yttermittfält och forward. Var hon slutligen kommer att hamna är för tidigt att säga ännu säger Lovisa Delby. Emmy har under det senaste året framför allt utvecklat sin fysik vilket gjort henne betydligt starkare och snabbare i sina fotbollsaktioner. 


Sofia Karlholm
, 16 år, mittback med IF VP som moderklubb. Hon kommer närmast från en säsong hos Upsala IF men har under våren haft regelbunden träning med IK Uppsala Fotboll, där hon också spelat ett flertal matcher med F19.

 

- Sofia är brytningssäker och har utvecklat sitt defensiva spel på ett bra sätt senaste året säger Lovisa Delby. Sofia har vid ett flertal tillfällen deltagit i Upplands Fotbollförbunds distriktslagsverksamhet.

- I höst börjar alla tre på Celsiusskolans gymnasium och blir elever på NIU-fotboll. Detta tillsammans med övergången till IK Uppsala Fotboll, skapar en holistisk verksamhet som ger dem stora fortsatta utvecklingsmöjligheter avslutar Lovisa Delby.

Vi tackar Knivsta IK, Danmarks IF och Upsala IF för deras vilja att nu ge dessa tjejer möjlighet att fortsätta utvecklas i en utmanade och stimulerande miljö hos IK Uppsala Fotboll där fokus ligger på utbildning, utveckling och glädje.


Nyhetsarkiv
Delad poäng för F19!2018-08-28 07:20
F19 vann mot Ljusdal2018-06-15 20:00
Oavgjort för F192018-03-19 21:55
F19 2018-02-19 17:32
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner