Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Thea & Thea hemkomna från landslagsuppdrag
2018-07-11 22:04

Samtidigt som det svenska herrlandslaget har spelat VM borta i Ryssland har även några från IK Uppsala Fotboll varit iväg på landslagsuppdrag. Både Thea Nyberg och Thea Barkfeldt är nyss hemkomna från F16-landslagets turnering Nordisk Flick i Norge där man slutade tvåa efter en finalförlust mot Danmark.

Uppsalas back Thea Nyberg gjorde sin landslagsdebut i och med Nordisk Flick där hon spelade tre av fyra matcher och också startade i finalen.

-        Det är extremt kul att bli uttagen, framförallt eftersom man får representera sitt land. Det är det som är så mäktigt och det är det som betyder mest. Sen är det såklart en ära att bli uttagen i en sådan liten trupp när alla i hela Sverige är aktuella. Att bli uttagen till en samling som denna ger en extrem motivationsboost! säger Nyberg om uttagningen.

 

Sverige spelade i Grupp B där man mötte Tyskland, Island och England. Efter en kanonstart med en 2–0-seger mot Island som man sedan följde upp med en 2–1-seger mot England var man redan klara gruppsegrare innan sista matchen mot Tyskland spelades.

-        Lagets insats var riktigt bra! Vi öppnar turneringen med en bra match och jobbar oss därefter ännu mer uppåt. Vi jobbade hårt på att slipa på detaljer och det gav mycket resultat, vi gjorde bra matcher så det var verkligen ingen slump att vi tog oss så långt vi gjorde. För egen del gick det bra, det var landslagsdebut och jag hade väldigt kul! säger Nyberg.

 

Med sig under turneringen hade Nyberg lagkompisen och namnen från klubben, nämligen Thea Barkfeldt. Barkfeldt var med under en tidigare samling med landslaget i maj då det spelades en UEFA-turnering, och även hon spelade tre av fyra matcher i turneringen. Nyberg lyfter betydelsen av att ha med sig en vän hemifrån när man kommer in som debutant.

-        Det är väldigt lyxigt att ha med sig en spelare från samma förening, framförallt när vi också är så bra vänner på sidan av. Vi hänger inte med varandra hela tiden men det är skönt att ha en liten trygghet när man kommer i lite nya sammanhang, att man har en som man känner extra bra och kan vända sig till lite extra om det är något, säger Nyberg om Barkfeldt.

 

Även Barkfeldt passar på att hylla Nyberg då de förutom att vara lagkompisar även är mycket goda vänner vid sidan om fotbollen.

-        Att ha med en klubbkompis ät kul, men att ha med en av mina närmaste vänner är ännu roligare. Det finns ingen jag hade unnat den här platsen mer än Thea med tanke på vilken uppförsbacke hon haft med skadorna nu under en tid, säger Barkfeldt.

 

Efter gruppspelet väntade placeringsmatcher för samtliga lag, och för Sverige väntade segraren i Grupp A i finalen, Danmark. Efter 3–3 vid full tid väntade en spännande förlängning där Sverige var det förande laget men där Danmark avgjorde med endast två minuter till straffläggning efter en snabb omställning. Finalen var Sveriges första i turneringen sedan 2014 och man gjorde sin bästa match när det gällde som mest, men tyvärr räckte det inte hela vägen fram till guldet.

-        Trots att vi endast har spelat tillsammans under en så kort tid jag att vi har fått ihop ett riktigt bra spel. Jag tror att vår idé om ett snabbt och kontrollerat passningsspel har bidragit till detta, vilket jag känner även är ett utvecklande sätt att spela på. Det är stor skillnad mot hur vi spelade i UEFA-turneringen då vi nu har vi hittat ett bättre samspel och utnyttjar formationen mer. Det är så otroligt många duktiga fotbollsspelare i den här kullen och vi har ett spelsätt som passar våra spelartyper, därför tycker jag inte det var någon skräll att vi gick långt i turneringen, säger Barkfeldt.

 

Barkfeldt har efter två samlingar med F16-landslaget spelat sex landskamper vilket har givit henne en stor motivation att fortsätta utvecklas och ta kliv framåt i klubblaget.

-        Det är verkligen jätteroligt! Att få representera sitt land är otroligt stort, det blir som ett kvitto på att all tid man lägger ner ger någonting. Jag blir motiverad och känner att man vill ta ännu större kliv i fotbollen och utvecklas. För mig är landslagsuttagningar rätt viktiga men det är det man gör på hemmaplan som är det stora, resten är en bonus. För egen del är jag nöjd med min insats, jag försökte hela tiden men det är tufft att möta de bästa spelarna i Europa, avslutar Barkfeldt.

 

För spelarna väntar nu ett välförtjänt sommaruppehåll innan F19-serien drar igång igen den 6 augusti då man möter Eskilstuna United DFF borta klockan 19.30.

 

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Delad poäng för F19!2018-08-28 07:20
F19 vann mot Ljusdal2018-06-15 20:00
Oavgjort för F192018-03-19 21:55
F19 2018-02-19 17:32
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner