SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Växjö DFF
2022-09-16 10:00
Foto - Oscar Larsson.

Det väntar ett riktigt spännande toppmöte i Elitettan på söndag! Växjö DFF kommer på besök till Studenternas där IK Uppsala Fotboll väntar, och det är två lag som i allra högsta grad är inblandade i toppstriden som drabbar samman.

Toppmatchen mellan serieledande Växjö DFF och tabelltvåan IK Uppsala Fotboll är definitivt omgångens match i Elitettan. Gästande Växjö är det enda laget i Elitettan som fortfarande är obesegrade efter 19 spelade omgångar. Det är två lag som båda har siktet på att ta sig upp till OBOS Damallsvenskan, vilket gör att båda lagen väldigt gärna vill få med sig tre poäng på söndag.

- Det är en otroligt viktig match. Vi är två lag som besitter mycket kvalitet och det kommer bli en ordentlig kamp därute. För oss kommer det handla mycket om att tro på det vi ska göra, ta jobbet för varandra och ge 100% i varje duell och aktion. Vi måste gå ut och visa hur mycket vi vill det här och då är jag övertygad om att vi tar tre poäng, säger Uppsalas Cassie Larsson inför matchen.

 

Larsson är ett av tre nyförvärv som kom till Uppsala under sommarfönstret. Hon har hittills fått speltid i tre matcher i Elitettan under höstsäsongen och säger att hon trivs bra i sin nya klubb.
- Jag tycker att jag kommit in i laget bra och fått ett jättebra välkomnande av mina nya lagkamrater. Nu i början har det handlat mycket om att komma in i ett nytt spelsystem och att lära känna mina medspelare på planen samt dem mig, berättar hon.

 

När Uppsala och Växjö möttes i våras på Visma Arena slutade matchen 1-1 efter ett sent kvitteringsmål för Uppsala genom Andrea Thorisson. Båda lagen har legat med i toppen under hela säsongen och inför omgång 20 skiljer endast ett poäng dem emellan. Växjös senaste match var mot tabelljumbon Älvsjö som laget vann med 6-0. Uppsalas senaste match var förra helgen borta mot Team TG, en match man vann 2-1.

- Jag tycker att vi gör mycket av dem sakerna vi jobbat med den senaste tiden och det ska vi definitivt ta med oss och bygga vidare på mot Växjö. Sen gäller det att fortsätta skapa fler målchanser och ta vara på dem chanserna, avslutarLarsson.

 

Omgång 20

IK Uppsala Fotboll - Växjö DFF

Söndag 18 september, 15.00

Studenternas IP

 

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN HÄR!

 

Funderingar?
Maila oss gärna på biljetter@uppsalafotboll.se

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av