SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

2-1-seger mot Team TG!
2022-09-10 17:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll studsade tillbaka till vinnarspåret under lördagen efter en 2-1-seger borta mot Team TG! Johanna Renmark och Nicole Robertson gjorde Uppsalas mål i den första halvleken. Trots en reducering från Team TG i den andra halvleken höll Uppsala undan och fick med sig tre viktiga poäng hem till Uppsala.

Uppsala var revanschsuget efter förra omgångens förlust mot tabellfyran IFK Norrköping. Mot Team TG var siktet inställt på att få med sig tre poäng hem till Uppsala, någonting som tabelltvåan också lyckades med. Johanna Renmark gav gästerna ledningen i mitten av den första halvleken. Renmark fångade upp en boll i straffområdet och tråcklade med sig bollen i mål. Målet kommer inte gå till historien som det vackraste, men det viktigaste var att det stod 1-0 på tavlan.

 

Några minuter senare rullade Uppsala igång med ett uppspel från eget straffområde. Andrea Thorisson såg skyttedrottningen Nicole Robertson gå i djupled och slog en boll över halva planen mot anfallaren. Robertson gjorde inga misstag utan placerade enkelt in 2-0 till Uppsala, ett resultat som stod sig till paus.

 

Efter slarv i Uppsalaförsvaret kunde Team TG reducera till 1-2 i början av den andra halvleken efter ett skott precis vid stolpen av Emma Åström. Resten av halvleken bestod av chanser för båda lagen där Uppsala hade flera farliga lägen i straffområdet. Uppsala ställde sedan om för att stänga matchen i slutskedet och lyckades döda mycket tid på offensiv planhalva innan domaren till slut blåste av matchen. 2-1-seger till Uppsala och tre nya poäng in på kontot!

 

I och med segern behåller Uppsala sin andraplats i tabellen, en poäng bakom serieledande Växjö. Nästa match för Uppsala blir toppmötet mot Växjö DFF hemma på Studenternas IP söndagen den 18 september. Köp biljetter till den matchen här!

 

Team TG 1-2 (0-2) IK Uppsala Fotboll

0-1 (26´) Johanna Renmark

0-2 (37´) Nicole Robertson

1-2 (53´) Emma Åström

 

Startelvan:
Caroline Forsgren (MV)

Linnea Selberg - Helén Eke - Ellen Arbman Hansing - Julia Ragnarsson

Andrea Thorisson - Brooke Jenkins (78´)

Johanna Renmark - Rosa Herreros (90+3) - Hanna Persson

Nicole Robertson

 

Avbytare: Linnea Selander Wiberg (MV), Josefin Baudou, Elina Lenir (78´), Cathrine Graversen, Clara Leffler, Cassie Larsson, Ella Gunnarsson (90+3).

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av