ELIT

Besviket Uppsala efter 1-1 mot Bromölla
2022-05-29 12:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll fick endast med sig 1-1 borta mot nykomlingen Ifö Bromölla under lördagseftermiddagen. Trots ett stort spelövertag och många chanser att avgöra lyckades inte Uppsala få med sig de tre poängen och tappar därmed lite mark i toppstriden av Elitettan.

Som väntat var det Uppsala som tog kommandot i matchen. Gästerna skapade flertalet chanser, framför allt på fasta situationer, och hade många lägen att ta ledningen. Den första halvleken, som avslutades i spöregn, slutade mållöst och Uppsala gick till halvtidsvilan med siktet på att spräcka nollan i den andra.

Men istället var det hemmalahet Bromölla som överraskande tog ledningen i början av den andra halvleken. Patrycja Jerzak kom loss på en kontring för Bromölla och petade in 1-0 i den 58:e minuten. Uppsala behövde nu jaga en kvittering för att inte åka tomhänta från Strandängens IP. Målet kom i den 83:e minuten när Nicole Robertson nickade in 1-1 efter ett fint inlägg från Rosa Herreros, ett klassavslut från Robertson. Målet var Robertsons nionde mål för säsongen vilket även innebar att hon gick upp i delad skytteligatopp tillsammans med Lidköpings Ida Pettersson. Uppsala försökte gå för ett ledningsmål och hade flera chanser på slutet, bland annat ett avslut i målställningen, men det ville sig inte för gästerna. Matchen slutade 1-1 och Uppsala lämnade besviket Bromölla med endast en poäng i bagaget.

Uppsala halkade därmed ner till en tredjeplats i tabellen, två poäng bakom nya serieledarna Alingsås FC United. Laget är dock fortsatt obesegrade i Elitettan efter nio spelade omgångar.

Nästa match för Uppsala är lördagen den 4 juni hemma mot Älvsjö AIK på Studenternas IP med matchstart 15.00.