SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Första bortasegern efter 1-0 mot Mallbacken!
2022-05-14 20:00
Foto - Emil Särnehed.

IK Uppsala Fotboll tog under lördagseftermiddagen en tung bortaseger mot Mallbackens IF Sunne! Trots en gräsplan som var under all kritik lyckades Uppsala kriga hem de tre poängen efter att Andrea Thorisson bombat in matchens enda mål strax innan halvtid. I och med de tre poängen är Uppsala kvar på en andraplats i tabellen.

Laget och ledarteamet fick sig en chock när man anlände till Strandvallen strax efter lunchtid under lördagen. Uppsala möttes av gräsplan som såg mer ut som en åker än en fotbollsplan. Förutsättningarna för en bra fotbollsmatch var bortblåsta och man kan ställa sig starkt kritiskt till hur planen kan ha blivit godkänd för spel på elitnivå.

 

Det var helt omöjligt för Uppsala att spela den fotbollen man är van vid och det var också hemmalaget som hade de bästa chanserna under den första halvleken. Caroline Forsgren stod för några fina aktioner och höll Uppsala kvar i matchen, och den första halvleken såg ut att sluta mållöst. När klockan tickat över 45 minuter fick Andrea Thorisson bollen från Rosa Herreros i mitten av Mallbackens planhalva. Thorisson tog emot bollen, tittatde upp och drog iväg ett skott som seglade över planen och in i mål ribba in. Ett oerhört viktigt mål för Uppsala som fick med sig ett momentum inför andra halvleken.

 

Uppsala stod upp bättre under den andra halvleken och krigade verkligen för varandra över hela planen. Tiden rann Mallbacken ur händerna som aldrig lyckades få in en kvittering, och Uppsala kunde därmed ta första segern på bortaplan för säsongen. Gästerna höll nollan och fick med sig tre otroligt sköna poäng med sig hem i bussen till Uppsala.

 

I och med de tre poängen behåller Uppsala andraplatsen i tabellen, endast två poäng bakom serieledande Lidköpings FK. Efter sju omgångar är Uppsala även fortsatt obesegrade i Elitettan, trots att man har ställts mot många av de förhandstippade topplagen på bortaplan under säsongsstarten.

 

Nästa match för Uppsala blir lördagen den 21 maj hemma på Studenternas IP när man tar emot Sundsvalls DFF med matchstart 15.00.

KÖP BILJETTER TILL DEN MATCHEN HÄR

 

Mallbackens IF Sunne 0-1 (0-1) IK Uppsala Fotboll

0-1 (45+1) Andrea Thorisson

 

Startelvan:
Caroline Forsgren (MV)

Beatrice Gärds - Ellen Arbman Hansing - Helén Eke - Linnea Selberg

Andrea Thorisson  - Wilma Thörnkvist

Johanna Renmark - Rosa Herreros - Taryn Ries

Nicole Robertson

 

Avbytare: Hedvig Karlsson, Linnea Selander Wiberg (MV), Tyra Uppfeldt, Hannah Eriksson, Hanna Persson, Julia Ragnarsson.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av