SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Jitex BK
2022-05-06 09:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

Vi är framme i omgång 6 av Elitettan! IK Uppsala Fotboll tar under lördagseftermiddagen emot Jitex BK hemma på Studenternas IP, ett motstånd man under fjolårssäsongen hade stora problem med.

Jitex kommer på besök till Studenternas IP under lördagen, ett lag som Uppsala inte har speciellt goda minnen från från fjolåret. Det var just Jitex Uppsala förlorade emot i den sista omgången av Elitettan när avgörandet om ett avancemang till OBOS Damallsvenskan skulle avgöras, en förlust som tog hårt på Uppsalalaget. Inför den här säsongen hoppas Uppsala att man lärt sig av sina misstag och att man är redo att ta revansch.

- Matchen mot Jitex kommer att bli en tuff hemmamatch. Det är en av de tuffare matcherna där vi ställs mot ett Jitex som är väldigt individuellt starkt offensivt. De vill pressa högt och sätta press på sina motståndare tidigt på plan, vilket kommer kräva att vi arbetar som ett lag för att komma ur deras press, säger Uppsalas målvakt Caroline Forsgren inför matchen.

 

Uppsala kommer senast från en tuff bortamatch mot Alingsås FC United på ett svårspela Mjörnvallen. Nicole Robertson gav laget ledningen i början av den andra halvleken, men en sen kvittering från hemmalaget gjorde att matchen slutade 1-1.

- Det vi framför allt ska ta med oss från en tuff bortamatch mot Alingsås är att vi har både förmågan och kapaciteten i laget att vara flexibla i vårt sätt att spela beroende på hur matchbilden ser ut och ändras under matchens gång, säger Forsgren om den matchen.

 

Uppsala ligger efter fem spelade omgångar femma i tabellen med nio inspelade poäng, och laget är fortsatt obesegrade i Elitettan.

- Att vara obesegrade efter fem omgångar är förstås en styrka. Samtidigt vet vi själva om vissa saker som vi är missnöjda med och kommer arbeta vidare med, men det är absolut starkt av oss att ta poäng i samtliga omgångar, säger Forsgren.

 

Forsgren kom till Uppsala från Älvsjö AIK inför den här säsongen och bildar tillsammans med Sandra Jakobsen Uppsalas målvaktspar den här säsongen. Forsgren har fått stort förtroende från tränarteamet och har startat samtliga matcher i Elitettan hittills, där hon endast har släppt in tre mål på fem matcher. Forsgren berättar själv att hon trivs väldigt bra i sin nya klubb och att hon utvecklats både som målvakt och person sen hon kom till Uppsala.
- Min tid i Uppsala hittills har varit helt fantastisk! Det finns en sån enorm värme och kunskap både i laget och i ledarstaben. Det förtroendet jag har fått är obeskrivligt viktigt och de första månaderna i Uppsala har varit otroligt lärorika för mig, både som person och målvakt. Så jag är otroligt laddad för att ge allt och få uppleva vad 2022 har mer att ge, avslutar en glad Forsgren.

 

Omgång 6

IK Uppsala Fotboll - Jitex BK

Lördag 7 maj, 14.00

Studenternas IP

 

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN HÄR!

 

Funderingar?
Maila oss gärna på biljetter@uppsalafotboll.se

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av