SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Omgång 3: Växjö DFF - IK Uppsala Fotboll
2022-04-17 10:00
Foto - Emil Särnehed.

Påskhelgen börjar gå mot sitt slut och för IK Uppsala Fotboll betyder att det är dags för omgång 3 av Elitettan! Uppsala reser söderut för en mycket tuff bortamatch mot seriefavoriterna Växjö DFF under annandag påsk. Kan Uppsala få med sig några poäng från Visma Arena?

Under annandag påsk väntar en av seriens absolut tuffaste bortamatcher för IK Uppsala Fotboll. Man reser ner till Småland för en match på Visma Arena mot Växjö DFF. Växjö degraderades från OBOS Damallsvenskan ifjol och är favoriter att ta hem Elitettan i år. En tuff match väntar för Uppsala som ställs på prov rejält i den tredje omgången.

- Det ska bli kul att möta ett bra lag som också är intresserade av att försöka spela sig ur situationer. Det kommer att krävas att vi är noggranna och jobbar hårt i både offensiv och defensiv. De kommer förmodligen även försöka straffa oss om vi tappar bollen, så där gäller det att vi är påkopplade, säger Uppsalas mittback Helén Eke inför matchen.

 

Helén Eke skrev på för Uppsala några veckor innan säsongsstarten som en ersättare till lagpakten Sofia From som opererade knät i mars. Eke kommer senast från många års spel i Hammarby och har klvit direkt in i Uppsalas startelva. Hon kastades alltså rätt in i hetluften och säger att hon trivs bra i sin nya klubb. 
- Den första tiden har varit bra och intensiv! Det känns som jag har varit här mycket längre än bara 6 veckor. Jag trivs väldigt bra med både spelare och tränare! säger Eke själv om första tiden i Uppsala.

 

Uppsalas senaste match var borta mot Lidköpings FK, en match som slutade 1-1 efter en sen kvittering av hemmalaget Lidköping. Uppsalas uppladdning inför den matchen var allt annat än optimal då sjukdom hägrade i både spelartruppen och ledarteamet, vilket också resulterade i flertalet inställda träningar. Nu är laget på banan och har kommit igång med träningarna igen, så förusättningarna att prestera är mycket bättre denna gång.

- Stämningen är bra och alla är sugna på att spela match igen, denna gång med bättre förutsättningar. Det känns skönt att vi har fått några ordentliga fotbollspass den här veckan! säger Eke.

 

Omgång 3

Växjö DFF - IK Uppsala Fotboll

Måndag 18 april, 15.00

Visma Arena

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av