SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Omgång 2: Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll
2022-04-08 14:00
Foto - Emil Särnehed.

Det är dags för den andra omgången i Elitettan 2022! IK Uppsala Fotboll ska resa söderut för att ta sig an fjolårets överraskningslag Lidköpings FK, som också förväntas bli ett topplag även denna säsong. 

Lidköping inledde Elitettan med att besegera IFK Norrköping på bortaplan med 1-0. Laget överraskade ifjol och slutade på en stark femteplats i Elitettan ifjol och var länge med i kampen om avancemang till till OBOS Damallsvenskan. I år är Lidköping ett av lagen som tippas hamna i toppstriden, så det är en tuff bortamatch som väntar för IK Uppsala Fotboll.

- Det ska bli kul att möta Lidköping och se hur vi ställer oss gentemot dem, det blir en tuff men rolig match! Vi måste vara fokuserade från start men våga tro på vårt spel. Vi måste även vara inställda på en tuff och fysisk match, säger Uppsalas mittfältare Wilma Thörnkvist inför matchen. 

 

Uppsala vann komfortabelt sin seriepremiär förra helgen mot Bergdalens IK med 3-0 efter mål av Nicole Robertson, Rosa Hererros och Hanna Persson. Efter en lite tveksam första halvlek lossnade det rejält för Uppsala i den andra där man spelade ut och även spräckte nollan. Laget fick med sig positiv energi från premiären och ser nu framemot de kommande omgångarna.
- Laget har haft en bra känsla från seriepremiären, men direkt efter den har vi laddat om för att göra en bra prestation mot Lidköping, säger Thörnkvist.

 

Thörnkvist kom till Uppsala från damallsvenska Linköpings FC inför den här säsongen och har fått stort förtroende från tränarteamet under försäsongen. Hon har stått för flera fina assist och öppnande djupledslöpningar under de senaste matcherna, men personligen känner hon att hon fortsatt har mer att plocka ut inför säsongen framöver.

- Det har känns bra under försäsongen, men det är ju kul att tävlingsmatcherna är igång! Själv har det känns helt okej i min prestation, men säsongen har bara börjat så jag känner att jag fortfarande har mycket mer att ge! säger Thörnkvist.

 

Omgång 2

Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll

Lördag 9 april, 15.00

Framnäs IP

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av