SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Linnea Selberg är klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-12-10 09:55
Linnea Selberg. Foto - Piteå IF.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att mittbacken Linnea Selberg, 22, har skrivit på ett kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Det känns jätteroligt! Jag fick en väldigt bra bild av Uppsala och av Jonas när jag var nere på besök förra veckan. Spelarna i laget har väldigt bra förutsättningar att spela fotboll vilket självklart lockar mig väldigt mycket. Det är en fin arena och allting runtomkring det fobolllsmässiga känns väldigt proffsigt, så jag tror att det här är en miljö jag kommer att kunna utvecklas i, säger Selberg.

Mittbacken Linnea Selberg, 22, kommer senast från spel i damallsvenska Piteå IF där hon har spelat de senaste åren. I år spelade hon 16 matcher i OBOS Damallsvenkan, och nu tar hon steget till IK Uppsala Fotboll då hon har skrivit på ett kontrakt över 2022!

- Det känns jätteroligt! Jag fick en väldigt bra bild av Uppsala och av Jonas när jag var nere på besök förra veckan. Spelarna i laget har väldigt bra förutsättningar att spela fotboll vilket självklart lockar mig väldigt mycket. Det är en fin arena och allting runtomkring det fobolllsmässiga känns väldigt proffsigt, så jag tror att det här är en miljö jag kommer att kunna utvecklas i, säger Selberg.


Selberg kommer till Uppsala för att hjälpa laget uppnå målet med att ta sig tillbaka upp till OBOS Damallsvenskan. Hon hoppas även kunna bidra med sin damallsvenska erfarenhet, och hon är även den enda i laget som har varit med och vunnit ett SM-guld.

- Det är lite därför jag valde att komma till Uppsala, just för att de vill gå upp i OBOS Damallsvenskan och har de ambitionerna. Jag har ju spelat i den miljön ganska länge med Piteå och har erfarenhet som jag hoppas kunna bidra med, jag har ju ändå varit med och vunnit ett SM-guld för några år sedan, säger Selberg.


Selberg har ett gäng ungdomslandskamper från både F17, F19 och U23-landslaget på sitt CV. Vid sidan om fotbollen studerar hon till ekonom. Detta blir första gången hon byter klubb och tar flyttlasset från Piteå.

- Piteå IF är ju min moderklubb så det ska bli roligt och spännande att testa på något helt nytt. Jag har ju varit i den klubben i 7 år om man räknar in åren i F19-laget, så det känns som rätt steg att byta miljö för att kunna fortsätta utvecklas. Uppsala ligger ju ändå nära Arlanda så det är ju lätt att åka hem om man får tid till det, säger hon.


Selberg drabbades av en korsbandsskada för några år sedan och var tillbaka på allvar under 2021. Kommande säsong hoppas hon få bra med speltid så hon kan hjälpa laget med sina styrkor som mittback.

- Vi ser på min roll i laget väldigt lika, det känns som att mitt spel och mina egenskaper kan passa in bra i Uppsala. Jag är en mittback som är trygg med bollen, så jag skulle säga att mina styrkor ligger i försvarsspelet. I Uppsala vill jag få kontinuerlig speltid och känna att timing och de bitarna faller på plats, det har jag saknat lite tidigare. Jag skadade korsbandet 2019, var borta hela 2020 och kom tillbaka 2021, så nu känner jag verkligen att jag vill ta en plats ute på planen igen, säger Selberg.


För Selberg väntar nu en intensiv period med flytt ner till Uppsala innan försäsongen drar igång januari. 

- Det ska bli jättekul att dra igång säsongen, det ser jag verkligen framemot. Samtidigt är det en del som ska fixas innan med flytt och lägenhet och de bitarna, så det är skönt att ha lite tid på sig att landa innan det är dags att dra igång. Men det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans i Uppsala under 2022, avslutar Selberg.

 

Uppsalas huvudtränare är väldigt nöjd över att ha knutit till sig Selberg från OBOS Damallsvenskan.

- Jag är otroligt glad över att kunna skriva ett kontrakt med Linnea. Linnea är fortfarande ung men har väldigt mycket rutin och erfarenhet från OBOS Damallsvenskan. Vi får in en spelare med bra spelförståelse och som även är modig i speluppbyggnaden, säger Valfridsson om sitt senaste nyförvärv.

 

Vi hälsar Linnea varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av