SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Terese Markelund är klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-11-29 09:55
Fotograf - Mikael Einarsson.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att mittfältaren Terese Markelund, 22, är klar för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns verkligen skitkul att komma till Uppsala! Det är en möjlighet som ligger rätt i tiden för mig och jag känner att jag ska ta den här chansen jag har fått från Jonas, säger Markelund.

Terese Markelund, 22, kommer senast ifrån Division 1-laget Täby SK där hon har spelat central mittfältare. Nu tar hon klivet upp till Elitettan då hon har skrivit på ett kontrakt över 2022 med IK Uppsala Fotboll. Därmed blir hon Uppsalas tredje nyförvärv inför kommande säsong.

- Det känns verkligen skitkul att komma till Uppsala! Det är en möjlighet som ligger rätt i tiden för mig och jag känner att jag ska ta den här chansen jag har fått från Jonas, säger Markelund.

 

I och med att hon ansluter till Uppsala så tar hon också det spännande steget från Division 1 till Elitettan. Det är ett tufft steg för många att kliva upp en division, och Markerlund säger att hon ser framemot utmaningen med tränarnas stöd i ryggen.

- Klart att det är ett stort kliv att komma upp till Elitettan, speciellt att gå till Uppsala som dessutom är ett lag som är påväg upp i OBOS Damallsvenskan. Jag ser det som ytterligare en utmaning som jag behöver anta för att kunna ta nästa steg i min utveckling. Jag har spelat några säsonger i Division 1 nu och känner mig redo, även om jag vet att det kommer att vara tufft. Dessutom är det väldigt roligt att få det förtroendet från Jonas, säger Markelund.

 

Markelund är egentligen central mittfältare men det kan vara så att hon hamnar på andra delar av planen när hon väl spelar i Uppsala.

- Jag har alltid spelat central mittfältare tidigare, men vi får se lite vart jag hamnar i Uppsala. Jonas är lite inne på att jag skulle kunna spela ytterback. Jag är öppen för att testa nya positioner även om jag såklart är mest bekväm på mittfältet eftersom jag alltid har spelat där. Jag tycker det är bra att vi har en öppen diskussion och att han är ärlig med mig om hur han tänker, så det blir spännande att se var det landar, säger hon.

 

Markelund är en teknisk mittfältare med en bra förståelse, och hon tror att den största utmaningen för henne är att ställa om till ett, för henne, helt nytt försvarsspel.

- Personligen vill jag först och främst utvecklas så mycket som möjligt, och självklart vill man få speltid och kunna bidra på planen. Jag skulle säga att mina styrkor är min teknik och min spelförståelse, de känner jag är mina främsta kvaliteter. Jag tror jag kan utveckla en del i positioneringen i defensiven beroende på vart på planen jag kommer att spela. Jag vet att Jonas vill spela ett klivande försvarsspel och jag är van vid ett mer klassisk 4-4-2 sen tidigare, så det kommer att bli en omställning att komma in i det men jag ser framemot det, säger hon.

 

Markelund har tränat lite med Uppsala under hösten och har därmed fått testa på nivån och fått en försmak på hur laget vill spela. På så sätt blir också övergången lite mjukare då hon redan känner några av ledarna och spelarna i Uppsala.

- Jag har tränat lite med laget under hösten så jag har lärt känna några av spelarna och ledarna. Jag känner att jag har lite koll på lage och organisationen kring laget, så det känns ganska bekvämt att komma till Uppsala på det sättet. Jonas har en tydlig bild av hur han vill ha det och hur han vill att laget ska spela, och jag har fått en smygstart på det inför nästa säsong, säger hon.

 

Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson är nöjd med sitt tredje nyförvärv och säger att hon påminner lite om en annan spelare som hade en stor utveckling under sina år i Uppsala.

- Jag är glad över att Terese har skrivit på för oss. Hon kommer från Division 1 men har visat i både matcher och på träningar under hösten att hon har hög potential. Det är en spelare som påminner lite om Ellen Toivio när hon kom till oss från Division 1, så vi hoppas att vi kan utveckla Terese på samma sätt som vi gjorde med Toivio, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Terese varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av