SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Förlust mot Jitex och en fjärdeplats i Elitettan 2021
2021-11-14 17:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll förlorade tyvärr matchen mot Jitex Mölndal BK i den sista omgången av Elitettan 2021. Matchen slutade 1-3 (1-1) och därmed slutar Uppsala på en fjärdeplats i Elitettan.

Uppsala klev ut på Studenternas IP inför 1 243 jublande hemmaupportrar med förhoppningen om att spela upp IK Uppsala Fotboll till OBOS Damallsvenskan. Istället var det gästande Jitex tog ledningen efter kvarten spelad genom ett avslut från nära håll av Amanda Harlin. Uppsala gick för en kvittering och lyckades även göra 1-1 genom ett fint avslut från Ida Strömblad. Hemmalaget skapade flera chanser för att kunna ta ledningen, men skärpan var inte på plats och lagen gick in till pausvila med ett oavgjort resultat på storbildsskärmen.

 

I den andra halvleken var planen att Uppsala skulle gå för ett ledningsmål, men den riktiga forceringen uteblev. Istället var det Jitex som skapade de främsta chanserna och som också fick utdelningen när klockan började ticka upp mot 90 minuter. 1-2 och 1-3 kom inom loppet av en minut, Jitex tog hem segern och Uppsala slutade därmed på en fjärdeplats i Elitettan 2021. Vi säger därmed ett stort grattis till Umeå IK, IFK Kalmar och IF Brommapojkarna som tar de tre platserna upp till OBOS Damallsvenskan 2022.

 

Vi inom IK Uppsala Fotboll vill rikta ett STORT tack till alla som har stöttat oss under säsongen. Tillsammans slog vi under lördagen publikrekord och vi är stolta att skriva att det nya rekordet nu står på 1 243 åskådare. Den publiksiffran och den stämningen ni skapade kommer vi ta med oss in i arbetet inför nästa säsong, ett arbete som redan är igång. Tack till alla supportrar och alla våra partners som har stöttat oss och gjort den här säsongen möjlig. Vi är redan revanschsugna inför nästa säsong och lovar att vi kommer att komma tillbaka starkare och göra er stolta över oss. Tillsammans är vi IK Uppsala Fotboll.

 

IK Uppsala Fotboll 1-3 (1-1) Jitex Mölndal BK

0-1 (15´) Amanda Harlin

1-1 (32´) Ida Strömblad

1-2 (87`) Tindra Ivarsson Lidström

1-3 (88´) Fanny Linderoth

 

Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Ellen Toivio (85´) - Sofia From - Agnes Nyberg (K) (85´) - Beatrice Gärds
Ida Strömblad - Marika Bergman Lundin
Hanna Persson (67´) - Isabella Mattsson - Lina Thoreson
Moa Öhman
 
Avbytare: Malin Lundin (MV), Sandra Jakobsen (MV), Ellen Arbman Hansing (67´), Julia Ragnarsson (85´), Thea Barkfeldt, Tyra Uppfelt (85´), Hannah Eriksson.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av