ELIT

Irriterat Uppsala föll borta mot Lidköping
2021-10-09 19:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

Det blev en förlust borta mot Lidköpings FK med 2-0 (1-0) för IK Uppsala Fotboll på ett svårspelat Framnäs IP under lördagen.

Det var en tuff kamp på Framnäs IP med mycket närkamper och tufft spel på planen. Uppsala hade ett kanonläge tidigt i matchen när Ida Strömblad blev frispelad i straffområdet, men chippen fick tyvärr inte den höjd den behövde och målvakten kunde ta hand om bollen. Istället var det hemmalaget som tod ledningen efter en nick av Dorothea Greulich som seglade in i bortre hörnet. Resten av halvleken slutade mållöst och Lidköping kunde gå in i pausvilan med en 1-0-ledning i ryggen.

Uppsala bytte in anfallaren Moa Öhman inför den andra halvleken och försökte gå för en kvittering. De riktigt farliga chanserna kom dock aldrig för gästerna. Laget var allt annat än nöjda med domarinsatsen och ansåg att man åkte på flera märkliga varningar och domslut. Marika Bergman Lundin blev bland annat fälld i straffområdet och Uppsalalägret ropade på straff, men domaren lät spelet fortgå och Uppsalas höjda röster var förgäves.

Med lite drygt tio minuter kvar kom också spiken i kistan för Uppsala. Lidköpings Elizabeth Perchersky kom fram på vänsterfoten, vek in och sköt iväg ett skott som seglade in över Lina Lundqvist och in i mål. 2-0 var ett faktum vilket även blev slutresultet.

Nästa match för Uppsala blir nu på fredag den 15 oktober hemma på Studenternas IP mot IF Brommapojkarna klockan 19.00. Den matchen blir otroligt viktig i kampen om de tre damallsvenska uppflyttningsplatserna, och Uppsala behöver få med sig tre poäng i den matchen för att hänga med i toppen. Köp biljetter till den matchen här!

Lidköpings FK 2-0 (1-0) IK Uppsala Fotboll

1-0 (12´) Dorothea Greulich

2-0 (78´) Elizabeth Perchersky