SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll
2021-10-07 16:30
Beatrice Gärds & Ellen Toivio. Foto - Tobbe Bengtsson.

Omgång 22 i Elitettan drar igång i helgen och IK Uppsala Fotboll ställs mot tabellsexan Lidköpings FK på bortaplan. Kan Uppsala ta sig tillbaka till vinnarspåret och hänga på topplagen i kampen om de damallsvenska platserna?

Viktiga poäng står på spel för Uppsala som jagar lagen ovanför i kampen om de damallsvenska uppflyttningsplatserna. Det börjar dra ihop sig och ska Uppsala hänga på IFK Kalmar och IF Brommapojkarna gäller det att man får med sig tre poäng på lördag.

- Det är en spännande avslutning på säsongen för vår del så matchen mot Lidköping kommer vara en viktig del i jakten på att ta en av platserna upp till OBOS Damallsvenskan, säger Uppsalas ytterback Beatrice Gärds inför matchen.

 

Lagen möttes i seriepremiären tidigt i våras på Studenternas IP i en match där Uppsala vann komfortabelt med 4-1. Nykomlingen Lidköping har dock stått för en stark säsong och var länge inblandade i toppstriden, men nu har man halkat ner tillen sjätteplats i tabellen.
- Varje match i serien har varit tuff och Lidköping har tagit poäng mot bland annat Umeå, så det är verkligen inget dåligt lag vi ska möta på lördag. Att vi vann förra mötet säger ingenting om vi inte går in i denna matchen och tar tre poäng. Vi måste vara lika fokuserade på lördag som förra gången och prestera vårt yttersta för att vinna, säger Gärds.

 

Uppsala kommer senast från en 1-2-förlust hemma mot Umeå IK förra helgen. Uppsala stod för en stark insats och hade också ledningen med tio minuter kvar att spela, men Umeå lyckades vända och vinna på stopptid. Förlusten tog hårt på Uppsala men under veckan har man fokuserat på att ta med sig den fina prestationen in i de kommande matcherna.
- Det är klart att det var otroligt trist att inte få med oss något poäng från matchen mot Umeå där vi verkligen jobbade hårt tillsammans och spelade bra. Vi tar med oss inställningen och intensiteten från den matchen och hoppas kunna prestera på samma nivå på lördag, säger Gärds.

 

Fem omgångar återstår av Elitettan och i toppstriden ser det ut att vara fyra lag som slåss om de tre uppflyttningsplatserna - Umeå IK, IFK Kalmar, IF Brommapojkarna och IK Uppsala Fotboll. Umeå IK är vid seger mot BP på lördag klara för OBOS Damallsvenskan. Uppsala ligger i skrivande stund fyra i tabellen men man har fortsatt allt i egna händer inför de avslutande matcherna.
- Som jag sa så är det verkligen en spännande avslutning. Vi är mer än redo för att kriga om de sista poängen! avslutar Gärds.

 

Elitettan - Omgång 22

Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll
Lördag 9 oktober, 14.00

Framnäs IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll på SportExpressen Play!

Se Lidköpings FK - IK Uppsala Fotboll på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av