SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Umeå vände och vann trots stark insats av Uppsala
2021-10-02 18:50
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll stod för en av årets bästa matcher när man mötte serieledande Umeå IK hemma på Studenternas IP under lördagen. Uppsala tog ledningen med 11 minuter kvar att spela, men Umeå reducerade och kunde sedan avgöra på stopptid och vinna med 2-1.

Det var en spännande match på pappret inför och det stod många viktiga poäng på spel. Gästande Umeå var klara favoriter men Uppsala stod för en stark insats och bjöd upp till kamp på Studenternas IP. Hemmalaget inledde starkast och de första 30 minuterna hade Uppsala kommandot och skapade några farliga chanser framåt. Umeå var dock inte ofarliga och hade även de chanser att ta ledningen, men den första halvleken slutade mållöst.

 

Efter paus hade gästande Umeå en stark period där Uppsala var lite pressat, men man försvarade sig bra och lät inte Umeå komma till farliga avslut. Det var mycket kamp ute på planen med många närkamper och myxket intensitet, och hemmapubliken på Studernas bjöds på en underhållande tillställning. Uppsala var aggressiva i pressen och intensiva över hela planen, och trots motgångarna de senaste omgångarna visade mannaår ett stort mod och tro på den egna prestationen. När klockan tickade upp mot 80 spelade minuter så kom också det första målet för dagen. Marika Bergman Lundin tråcklade sig förbi flera spelare i Umeåförsvaret och drog till strax utanför straffområdet. Skottet var välplacerat i målvaktens högra hörn och laget vrålade ut sin glädje på planen i takt med supportrarna på läktaren.

 

Tyvärr skulle den glädjen bli kortvarig. Direkt efter avspark kom Umeås Lisa Björk fram på högerkanten och lyfte bollen över en utrusande Sandra Jakobsen. Kvitteringen var därmed ett faktum och istället för att försvara sin ledning fick Uppsala nu återigen ladda om för att gå på ett segermål. Laget skapade några chanser för att avgöra, men istället var det Umeå som drog det längsta strået. Uppsala drog på sig en frispark och gästerna lyfte upp allt de hade - vilket skulle visa sig bli lyckosamt. Umeås Lisa Dahlqvist petade in 1-2 som också blev slutresultatet. Otroligt surt för Uppsala som stod för en stark insats och var värda poäng, men just nu har man inte marginalerna på sin sida.


I och med förlusten halkade Uppsala ner till en fjärdeplats i tabellen. Nästa match för Uppsala blir den 9 oktober borta mot Lidköpings FK på Framnäs IP klockan 14.00.


IK Uppsala Fotboll 1-2 (0-0) Umeå IK

1-0 (79) Marika Bergman Lundin

1-1 (81) Lisa Björk

1-2 (90+1) Lisa Dahlqvist

 

Startelva från vänster:
Sandra Jakobsen (MV)
Ellen Toivio (66) - Ellen Arbman Hansing - Sofia From - Beatrice Gärds
Ida Strömblad (87) - Marika Bergman Lundin - Agnes Nyberg (K)
Lina Thoreson - Isabella Mattsson - Hanna Persson
 
Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Samantha Ammanuel, Thea Barkfeldt, Julia Ragnarsson (66), Tyra Uppfeldt, Moa Öhman (87).
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av