SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Umeå IK
2021-10-01 16:30
Foto - Tobbe Bengtsson.

Svårast möjliga motstånd väntar för IK Uppsala Fotboll i Elitettan under lördagen när det är dags för omgång 21! Serieledaren Umeå IK kommer på besök till Studenternas IP och hemmalaget Uppsala ställs inför en rejäl utmaning. Kan man sno åt sig några poäng från serieledarna?

När lagen möttes uppe i Umeå under vårsäsongen vann Umeå komfortabelt med 4-0 efter en övertygande insats. Umeå har stått för en stark säsong och är än så länge ohotad etta i tabellen och en av favoriterna till att avancera upp till OBOS Damallsvenskan. Laget har sprutat in mål framåt i form av framför allt ledarna i skytteligan - Henna-Riika Honkanen på 19 gjorda mål samt Lisa Björk på 13 mål. I den senaste matchen i Elitettan besegrade man IFK Norrköping på hemmaplan med 3-1, och man kommer ner till Uppsala med en bra form i ryggen.

 

Uppsala har haft en svagare form de senare matcherna och tappat poäng hemma mot bland annat Alingsås FC United och Sundsvalls DFF. Laget ligger i skrivande stund trea i tabellen, en poäng bakom tabelltvåan IFK Kalmar, och är i allra högsta grad med i kampen om de tre damallsvenska platserna. Det är otroligt jämnt i toppstriden nu när det endast är sex matcher kvar i Elitettan. Laget har varit skadedrabbat genom hela säsongen men har fortsatt allting i egna händer inför avslutningen.

 

Varmt välkomna till Studenternas IP!

 

Köp biljetter till matchen HÄR!

 

Elitettan - Omgång 21

IK Uppsala Fotboll - Umeå IK
Lördag 2 oktober, 14.00

Studenternas IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala Fotboll - Umeå IK på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala Fotboll - Umeå IK på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av