ELIT

Tung förlust trots dominans mot Sundsvall
2021-09-26 10:20
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll åkte på en oväntad förlust hemma mot Sundvalls DFF under lördagen. Uppsala dominerade matchen från start till mål men hade svårt att få hål på gästerna, och när Sundsvall fick en hörna i den andra halvleken så var man effektiva och gjorde matchens enda mål.

Matchbilden var som förväntad - Uppsala hade det stora bollinnehavet och gästande Sundsvall hade fullt fokus på sitt försvarsspel. Hemmalaget skapade mängder av chanser och bollen dansade på mållinjen flera gånger, men Sundsvall försvarade sig bra och lyckades gång på gång rensa undan. Den första halvleken slutade mållöst trots en spelmässigt bra insats från Uppsala.

Den andra halvleken fortsatte som den första. Uppsala parkerade på Sundsvalls planhalva och försökte ta sig igenom deras försvar, men istället för ett ledningsmål för hemmalaget så var det gästande Sundsvall som spräckte målnollan. Efter slarv från Uppsala fick Sundsvall en hörna som Sophie Brundin distinkt nickade in 0-1 med drygt 20 minuter kvar att spela. Uppsala gick för en kvittering och hade flera avslut i ribbställningen. Framför allt hade men flertalet situationer på stopptid där det var rejält rörigt i Sundsvalls straffområde, men gästerna höll emot och lyckades ta hem de tre poängen.

I och med förlusten tappar Uppsala viktiga poäng i toppstriden och halkar ned till en tredjeplats i tabellen. IFK Kalmar vann sin match mot Morön BK och är därmed ny tabelltvåa, en poäng framför Uppsala. Nästa match för Uppsala blir den 2 oktober hemma på Studenternas IP mot serieledande Umeå IK.

IK Uppsala Fotboll 0-1 (0-0) Sundsvalls DFF

0-1 (69´) Sophie Brundin