ELIT

Tung hemmaförlust mot Alingsås
2021-09-05 11:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

Det blev ingen lyckad lördagseftermiddag på Studenternas IP för hemmalaget IK Uppsala Fotboll. Laget förlorade tung mot gästande Alingsås FC United med 2-3 (1-2) och spelarna var rejält besvikna efteråt. I och med förlusten tappar man även viktiga poäng i toppstriden av Elitettan.

Uppsala fick mardrömsstart i dubbel bemärkelse i matchen mot Alingsås. Gästerna kunde ta ledningen redan i den 8:e minuten och Uppsala fick jobba i uppförsbacke från start. Dessutom satte sig ytterbacken Ellen Toivio ner bara några minuter senare, och efter överläggningar med tränarna byttes hon ut redan efter knappa 24 minuter spelade. Toivo fick hjärtrusningar, ett problem hon har haft tidigare men som enligt läkarna inte ska vara något farligt.

Alingås kunde utöka ledningen till 0-2 på frispark i en märklig situation där målvakten Sandra Jakobsen dirigerade upp muren när frisparken slogs. Tufft för Uppsala, men man fick med sig en reducering innan paus då man efter spel på ett tillslag hittade fram till Ida Strömblad som satte 1-2.

Uppsala sa i paus att man ville gå ut och göra en stark andra halvlek, men den riktiga forceringen uteblev. Istället kunde Alingsås utöka sin ledning till 1-3 med kvarten kvar att spela. Moa Öhman reducerade till 2-3 i den 83:e minuten, men närmare än så kom inte Uppsala och Alingss fick med sig de tre poängen hem.

Nästa match för Uppsala blir den 11 september borta mot IFK Norrköping klockan 14.00 på Platinumcars Arena.

IK Uppsala Fotboll 2-3 (1-2) Alingsås FC United

0-1 (8´) Alma Öberg

0-2 (28´) Rebecca Cameras

1-2 (34´) Ida Strömblad

1-3 (74´) Stina Jensen

2-3 (83´) Moa Öhman