SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Uppsala enkelt vidare i Svenska Cupen!
2021-09-02 08:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll tog sig enkelt vidare i Svenska Cupen under onsdagskvällen då man besegrade Gamla Upsala SK på Studenternas med 5-0 (3-0). Uppsala avancerar nu till omgång 3 där är även de damallsvenska lagen kliver in i cupspelet.

Det var två lag som båda har fullt fokus på seriespelet och därmed vilade några av sina spelare. I Uppsala hade man bland annat en helt nykomponerad backlinje med Julia Ragnarsson, Sofia From samt nyförvärven Samantha Ammanuel och Moa Andersson. För Uppsala var målet att ta sig vidare till omgång 3, och det gjorde man med besked efter en seger med hela 5-0.

- Vi styrde hela matchen. Det var planen innan och vi lyckades med det. Jag kände ett lugn både på och utanför planen, säger Uppsalas mittfältare Thea Barkfeldt, som byttes in i paus.

 

Det var spel mot ett mål nästan hela matchen och Uppsala skapade mängder av chanser framåt. Ellen Toivio gjorde 1-0 efter sju minuter innan Moa Öhman gjorde både 2-0 och 3-0 innan den första halvleken var över. 

- Vi pratade om att kliva in i matchen och spela en så bra fotboll som möjligt utifrån oss själva, oavsett motstånd, även om det alltid är kul med derby, säger Barkfeldt.

 

Uppsala gjorde två byten redan i paus när just Barkfeldt och Tyra Uppfeldt kom in. Laget fortsatte att trumma på och visade prov på spelglädje i anfallsspelet med många fina kombinationer. 4-0 kom efter en fin frispark från Sofia From som Marika Bergman Lundin kunde nicka in bollen i mål. Avrundande 5-0 var en riktig delikatess då Lina Thoreson tog sig runt på högerkanten genom att tunnla sin försvarare. Hon hittade sen in i straffområdet med en boll snett inåt bakåt som Barkfeldt kunde placera in i mål. 
- Det var längesen jag gjorde mål! Nej men jag kom in i en bra position i straffområdet och efter att ha spelat så länge med Lina så vet jag att hon kommer runt på kanten. Sen gjorde hon ett bra inspel och jag avslutade på ett tillslag. Det var väldigt roligt att få göra mål, berättar målskytten Barkfeldt.

 

5-0 blev även slutresultatet och Uppsala tog sig komfortabelt vidare till omgång 3 som spelas senare i höst. Laget har match redan på lördag igen i Elitettan och kunde genomföra många byten så flera spelare fick vila. Uppsala kan ta med sig det kreativa anfallsspelet inför fortsättningen, men någonting laget behöver bli bättra på är effektiviteten i avsluten.
- Vi skapar många målchanser, och på många olika sett. Detta kommer att bli viktigt i höst men vi måste bli ännu bättre på att göra mål på de lägena vi skapar, avslutar Barkfeldt.


Nästa match för Uppsala blir nu på lördag den 4 september hemma på Studenternas IP klockan 15.00 mot Alingsås FC United. Den matchen kan du köra biljetter till HÄR.

 

Gamla Upsala SK 0-5 (0-3) IK Uppsala Fotboll

0-1 (7´) Ellen Toivio

0-2 (20) Moa Öhman

0-3 (43´) Moa Öhman

0-4 (53´) Marika Bergman Lundin

0-5 (64´) Thea Barkfeldt

 

Startelva från vänster:
Sandra Jakobsen (MV)
Julia Ragnarsson - Samantha Ammanuel - Sofia From (K) - Moa Andersson
Ida Strömblad (60´) - Marika Bergman Lundin (76´)
Ellen Toivio (60´) - Isabella Mattsson (46´) - Hanna Persson
Moa Öhman (46´)
 
Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Ellen Arbman Hansing, Agnes Nyberg (60´), Beatrice Gärds (76´), Thea Barkfeldt (46´), Lina Thoreson (60´), Tyra Uppfeldt (46´).
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av