ELIT

Frustrerat Uppsala fick bara med sig oavgjort
2021-08-15 11:00
Lina Thoreson. Foto - Tobbe Bengtsson.

Det var ett mycket besviket och frustrerat IK Uppsala Fotboll som lämnade Bollstanäs under lördagskvällen. Laget hade bollinnehavet över stora delar av matchen men hade svårt att skapa farliga chanser framåt, och matchen slutade 0-0. Framför allt var det domarinsatsen och en mycket omdiskuterad straffsituation som gav en bitter eftersmak efter slutsignalen.

Matchbilden på Bollstanäs IP var tydligt från start - Uppsala hade bollinnehavet och försökte gång på gång spela sig igenom ett Bollstanäs som hade fullt fokus på försvarsspelet. Det var många tuffa dueller på planen, men Uppsala hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. Närmast var Isabella Mattson med en nick som rensades undan på mållinjen, men den första halvleken förblev mållös.

- Jag upplever matchen som tuff med mycket dueller och vi lyckas inte riktigt komma till några farliga chanser där vi kan göra mål, säger Uppsalas yttermittfältare Lina Thoreson efter matchen.

Det var just en kvart in i den andra halvleken som den omdiskuterade straffsituationen uppkom. Isabella Mattsson tog sin i banan och hittar ut med en fin boll till Thoreson på högerkanten. Thoreson petar bollen förbi sin försvarare i straffområdet och blir sedan rejält kapad över benen och faller, men domaren gjorde ingen åtgärd. Det blev rejält irriterat på planen och i Uppsalalägret är man helt oförstående till hur domaren inte kunde blåsa av.

- Jag tycker att det är en solklar straff, både när det hände och nu i efterhand då jag har kollat på situationen igen. Hon totalt kapar mig, det är en straff alla dagar i veckan, säger huvudpersonen Thoreson själv om situationen.

Uppsala bytte in Moa Öhman med 20 minuter kvar och gick upp på två forwards för att gå för ledningsmålet, men Bollstanäs lyckades stå emot och matchen slutade 0-0. En stor besvikelse för Uppsala där varje poäng är viktig i den jämna toppstriden. Kommande vecka har laget dessutom två matcher, då den uppskjutna matchen från omgång 9 mot Sundsvalls DFF spelas på onsdag följt av hemmamatchen mot toppkonkurrenten Morön BK på söndag.

- För oss gäller det att släppa den här matchen och se vidare till nästa. Men det är viktigt med återhämtning och vi behöver göra det som krävs för att vara redo för nästa match, både fysiskt och psykiskt, avslutar Thoreson.

Nästa match i Elitettan för Uppsala blir alltså onsdagen den 18 augusti då man ställs borta mot Sundsvalls DFF klockan 18.00.

Bollstanäs SK 0-0 (0-0) IK Uppsala Fotboll