SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Tre nya poäng inför hemmapubliken!
2021-06-20 21:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll tog sin tredje raka seger när man besegrade IFK Norrköping hemma på Studenternas IP med 3-2 (1-2). Uppsala gjorde ingen bra första halvlek men kämpade sig tillbaka in i matchen i den andra där man kunde vända och vinna inför den jublande hemmapubliken.

Matchen mot Norrköping var Uppsalas första hemmamatch där man fick släppa in upp till 500 personer i publiken, och när matchen drog igång var det inför 375 st jublande supportrar. Tyvärr bjöd inte Uppsala upp till något vidare skönspel i den första halvleken. Hemmalaget slarvade en hel del och slog bort onödigt många bollar vilket gjorde att Norrköping kunde ta ledning redan efter sju minuter. Uppsalas Hanna Persson kvitterade i den 11:e minuten, men Norrköping tog återigen ledningen och kunde gå till halvtidsvila med 1-2.

- Första halvlek var vi kanske lite mer loja och tog inte jobbet och slarvade med våra passningar. Snacket i halvlek var väl att vi skulle ta tag i vår höga press och få tag på dem högre upp. Sen även att vi behövde mera djupledsspel. Men vi pratade också mycket om att bara fortsätta köra på och tro på att vi kan och vill vända matchen, säger målskytten Persson.

Uppsala tog tag i matchen efter paus och det dröjde inte länge innan kvitteringen var ett faktum. Ellen Toivio slog in en passning i straffområdet där Ida Strömblad fanns och kunde stöta in 2-2. Uppsala fortsatte att trycka på framåt och med dryga tjugo minuter kvar kunde Persson servera Isabella Mattsson ett ypperligt läge i straffområdet. Mattsson kastade sig fram och satte 3-2 till hemmalaget, ett mål som även var Mattssons första mål i Uppsalatröjan.

- I andra kom vi ut som ett helt annat lag med ny energi och där vi ville mycket mera. Trots underläge två gånger under matchen så lyckades vi vända matchen och den mentaliteten är något starkt som vi har i vårt lag. Det är inte första gången vi vänder en match och där är jag väldigt stolt över att vi som lag kan göra det och att vi aldrig slutar tro på det, säger Persson.

 

Matchen var även den första som Uppsala fick spela inför en större publik, och på läktaren befann sig 375 st supportrar som hejade fram hemmalaget.

- Såklart väldigt roligt att äntligen få ha publik! Man blir bara glad av att se så många som kommer och hejar på oss samtidigt som det tagga till oss lite extra idag! Man har saknat publiken för att de alltid är ett bra stöd helt enkelt, säger Persson om publikstödet.

 

Uppsala är i och med segern kvar som serieledare i Elitettan, på samma poäng som tabelltvåan Morön BK men med bättre målskillnad och en match mindre spelad. Nästa omgång ställs just Morön och Uppsala mot varandra i en mycket spännade match i toppstriden.

- Det kommer att bli en spännande och rolig match! En toppmatch där två lag kommer göra allt för att vinna. Såklart en tuff match för oss och efter förlusten mot dem i Svenska Cupen under försäsongen så är vi väldigt revanschsugna. Men vi är i bra form nu och kommer ut som ett helt nytt lag än sist, så vi är taggade till 100, avslutar Persson.

 

Nästa match i Elitettan för Uppsala blir alltså söndagen den 27 juni borta mot just tabelltvåan Morön BK klockan 13.00 på Skogvallen.

 

IK Uppsala Fotboll 3-2 (1-2) IFK Norrköping

0-1 (7´) Lovisa Gustafsson

1-1 (11´) Hanna Persson

1-2 (23`) Emelie Johansson

2-2 (54´) Ida Strömblad

3-2 (68´) Isabella Mattsson

 

Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Ellen Toivio - Ellen Arbman Hansing - Sofia From (K) - Beatrice Gärds (88´)
Marika Bergman Lundin - Agnes Nyberg (K)
Hanna Persson (70´) - Beata Olsson - Ida Strömblad (80´)
Moa Öhman (46´)
 
Avbytare: Isabelle Granlund (MV), Agnes Dahlström (70´), Isabella Mattsson (46´), Thea Barkfeldt, Jennifer Askebrand, Angelinea Thoreson (88´), Julia Ragnarsson (80´)
 
Publik: 375 st
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av