SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Revanschssuget Uppsala ställs mot damallsvenskt Djurgården
2021-03-05 12:00
IK Uppsalas Agnes Dahlström. Foto - Oscar Larsson

Fjärde träningsmatchen är här och IK Uppsala Fotboll ställs mot damallsvenska Djurgårdens IF FF under lördagen. Uppsala är ute efter revansch efter förra helgens svaga insats mot BP och kommer att kliva ut laddade på Studenternas IP när domaren blåser igång 13.00.

Senast lagen möttes var i den absolut sista omgången av OBOS Damallsvenskan 2020, och då vann Djurgården hemma på Stockholms Stadion med 2-0 och säkrade den damallsvenska platsen. I gästernas trupp hittar vi även den forna Uppsalaspelaren Sara Olai, som inför den här säsongen skrev på för Stockholmsklubben efter två säsonger i IK Uppsala Fotboll. Lördagens möte blir Uppsalas fjärde träningsmatch för säsongen, men det är första gången man ställs mot ett damallsvenskt lag.

- Matchen mot Djurgården kommer att bli spännande då vi möter ett damallsvensk motstånd. Jag tror att det kommer att bli en tuff match så det gäller att vi är påkopplade från start, säger Uppsalas Agnes Dahlström inför matchen.

 

Uppsala var inte alls nöjda efter förra helgens träningsmatch borta mot IF Brommapojkarna där man förlorade med 4-0, och laget har under veckan analyserat, laddat om och tagit nya tag. 

- Vi har analyserat förra matchen mot BP och tagit med oss det som vi gjorde bra, men framförallt fokuserat på det vi behöver förändra för att vara så redo som möjligt inför kommande matcher. Jag tycker att träningsveckan har varit bra, vi har haft fokus på olika delar av spelet som vi vill förbättra och där tar vi steg framåt varje träning, säger Dahlström.

 

29-åriga Dahlström är ett av många nyförärv i årets trupp och hon har fått speltid i samtliga matcher hittills. Hon känner själv att hon kommer mer och mer tillrätta på planen, men att det fortsatt finns många kvaliteter som hon ännu inte riktigt har fått visa.

- Personligen har jag börjat hitta mer och mer rätt för varje match som går, även om jag känner att jag fortsatt har mycket mer att bidra med. Men det börjar sätta sig och jag, tillsammans med laget, kommer att vara redo när tävlingsmatcherna drar igång, säger Dahlström.

 

Matchen mot Djurgårdens IF FF kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder, men däremot kommer vi att sända matchen via Spiideo Play för 39 kronor.
 
MATCHENS VARA - 20% rabatt på vår vita t-shirt, nu 119 kr (ord. pris 150 kr)
 
IK Uppsala Fotboll - Djurgårdens IF FF
Lördagen den 6 mars, 13.00
Studenternas IP
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av