SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Hanna Persson är klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-12-03 15:00
Hanna Persson blir IK Uppsala Fotbolls tredje nyförvärv inför säsongen 2021.
Vi kan nu presentera vårt tredje nyförvärv inför säsongen 2021 - 24-åriga ytterforwarden Hanna Persson!
Persson är ursprungligen från Malmö och har bland annat spelat två säsonger i LDB Malmös A-lag (dåvarande FC Rosengård), ett år i danska Bröndby och ett och ett halv år med damallsvenska Limhamn Bunkeflo. Då LB07 drog sig ur Elitettan har hon i år spelat i IFK Kalmar, men nu tar hon flyttlasset norrut för att bli en del av IK Uppsala Fotboll.
- Personligen kände jag att det var dags för mig att gå vidare i min fotbollskarriär, och jag kände att Uppsala var intresserade så då blev det att vi tog en kontakt. Jag var i Uppsala under tisdagen och träffade Jonas och fick ett väldigt bra intryck, allting kändes väldigt proffsigt och de har målet att ta sig upp i OBOS Damallsvenskan igen så det känns väldigt roligt för min egen del att få komma hit, säger Persson.

Trots att Persson har spelat både i OBOS Damallsvenskan och i Elitettan så har hon aldrig mött IK Uppsala, då lagen har gått om varandra i divisionerna. Att Uppsala har ambitionen att snabbt ta sig tillbaka till Sveriges högsta serie var någonting som Persson fastnade för.
- Jag har följt Uppsala lite under året när de spelade i OBOS Damallsvenskan, det är ett väldigt spännande lag med många unga talanger som är på väg framåt. Det är kul att se att man bygga ungt och ändå ta sig så pass långt som de har gjort. Föreningen har ambitionen att direkt ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, framför allt nu när tre lag kommer att gå upp, vilket är en resa som jag vill vara med på, säger Persson.

Persson kommer bli en viktig spelare för Uppsala offensivt nästa säsong då hon är en löpvillig och snabb forward, men hon ser också delar i spelet där hon själv vill ta kliv framåt under Jonas Valfridssons ledning.
- Jag skulle säga att jag är en snabb och löpstark högerytter som gillar att utmana och komma runt på kanten. Framöver skulle jag vilja utveckla mitt spel ytterligare, till exempel att bli bättre på att vika mer in i banan, men det har jag och Jonas pratat om och han har en plan på hur han vill utveckla mig som spelare så det känns väldigt roligt, säger Persson.

Persson kommer också kunna bidra med en hel del rutin till det unga IK Uppsala, då hon har spelat i stora klubbar och med många stora stjärnor under flera säsonger tidigare.
- Jag har ändå varit i en tuff miljö tidigare så jag vet vad som krävs för att spela på den här nivån. Jag vet att det krävs att man är fokuserad på alla träningar och lägger ner ett hårt arbete tillsammans som lag, så jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och den rutin jag har med mig, säger Persson.

Vi hälsar Hanna Persson varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021), Jennifer Askebrand (2022)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021)
Forwards: Lina Thoreson (2021), Hanna Persson (2021)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av