SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Förlust borta mot Rosengård
2020-11-01 16:23
Foto - Tobbe Bengtsson
Trots en mållös första halvlek och ett hårt arbetande IK Uppsala Fotboll så kunde man inte stå emot tabelltvåan FC Rosengård i den andra. Hemmalaget visade varför man är ett av Sveriges bästa lag och kunde till slut vinna komfortabelt med 5-1.
Uppsala jobbade hårt och spelade uppoffrande i defensiven i den första halvleken, och trots ett stort spelövertag för hemmalaget Rosengård så skapade de inte så många farliga målchanser. Närmast var de när en boll dansade på mållinjen i slutet av halvleken, men både Lena Hansen och Sofia From kastade sig för att rensa undan och Uppsala hade fortsatt nollan intakt när de gick in för halvtidsvila.

Rosengård fick ett drömläge att ta ledningen då man fick en straff direkt i den andra halvleken. Cankovic gjorde inget misstag och gav hemmalaget 1-0, en ledning som Mimmi Larsson utökade till 2-0 bara några minuter senare.

Uppsala fick dock in en snabb reducering då Cornelia Kapocs stressade fram ett misstag i Rosengårds backlinje. Beata Olsson höll sig framme och klippte till direkt till 2-1, och Uppsala fick lite kontakt igen. Tyvärr orkade man inte stå emot Rosengårds anfallsvåg som fortsatte att rulla, och hemmalaget kunde till slut vinna med 5-1 efter att Cankovic fastställt slutresultatet på stopptid.

Nästa match för Uppsala blir den 7 november då man tar emot Kristianstads DFF hemma på Studenternas IP klockan 15.00.

FC Rosengård 5-1 IK Uppsala Fotboll
1-0 (51’) Jelena Cankovic (straff)
2-0 (59’) Mimmi Larsson
2-1 (61’) Beata Olsson
3-1 (66’) Anna Anvegård
4-1 (69’) Nathalie Björn
5-1 (90+1) Jelena Cankovic 

Startelvan:
Emma Holmgren (MV)
Ellen Toivio - Lena Soleng Hansen (74’) - Sofia From - Sara Olai (82’)
Ida Strömblad - Agnes Nyberg (K) - Marika Bergman Lundin (82’)
Beata Olsson - Cassandra Korhonen (69’) - Cornelia Kapocs (74’)

Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Ellen Arbman Hansing (74’), Ariam Berhane (82’), Anna Rakel Pétursdóttir (74’), Nicole Odelberg Modin (69’), Ingrid Wixner, Lina Thoreson (82’)

Skribent: Malin Stjernling 

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av