SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Holmgren ute efter både revansch och poäng
2020-09-04 15:00
Emma Holmgren, foto Tobbe Bengtsson
Omgång 14 står runt hörnet och IK Uppsala Fotboll tar emot Vittsjö GIK hemma på Studenternas IP under lördagen. Efter matchen i våras lagen emellan finns det en stor revanschlusta hos Uppsala, som vill studsa tillbaka och visa hemmapubliken vad man verkligen går för.
Efter den långa resan till bortamötet med Umeå IK förra helgen så väntar nu en hemmamatch på Studenternas IP för IK Uppsala Fotboll. På andra sidan planen väntar tabellåttan Vittsjö GIK.
- Det känns bra inför mötet med Vittsjö! Vi måste jobba hårt på planen, Vittsjö är ett av de lagen som springer allra mest i serien och vi måste upp på samma nivå för att kunna matcha dem. Det krävs att vi vågar hålla i bollen och utnyttja de ytor vi har diskuterat innan, säger Uppsalas målvakt Emma Holmgren.

Efter det tighta spelschemat som var i juli och augusti har det nu börjat se ut som vanligt i kalendern igen, vilket framför allt har märkts av på träningarna.
- För första gången på länge så har vi äntligen haft ordentliga träningsveckor, där vi faktiskt kan ta i och inte bara återhämta oss och förbereda oss för nästa match. Nu har vi kunnat ha en högre intensitet på träningarna och jobba på vår spelutveckling, så det är skönt både mentalt och fysiskt att spelschemat börjar se lite mer normalt ut. Vi har haft en bättre kommunikation, alla har tagit större ansvar och varit mer aktiva i veckan, så vi känner oss mer som oss själva igen. Den här veckan har vi verkligen höjt oss som lag och jag hoppas att vi kan visa det på matchen också, säger Holmgren.

För Holmgren har det varit en lärorik omställning att komma till nykomlingen Uppsala. Jämfört med hennes tidigare säsonger i topplaget Linköping så har hon i år fått en större roll och blivit mer aktiv i spelet under matcherna, någonting som har varit givande både för personen och målvakten Emma Holmgren.
- Jag har fått mer att göra under matcherna och har haft en viktig roll i laget, vilket har fått mig att växa både som målvakt men också som person. Det är roligt att få vara så pass delaktig i spelet som jag har fått vara under den här säsongen. Jag gillar att kommunicera mycket med laget från min position så jag tycker att det är viktigt att vi tar tillfällena som ges, till exempel fasta situationer eller spelavbrott, att samla oss och prata om taktiska detaljer eller liknande under matcherna. Ibland kan jag ju ropa ut direktiv, men vissa grejer vill man ju inte att motståndarna ska höra så då gäller det att samlas internt när det finns tid, utvecklar Holmgren.

Uppsala är inne i en tyngre period just nu, och senaste segern kom för en dryg månad sen då man bortaslog Eskilstuna United med 1-3. Spelarna är medvetna om hur tabelläget ser ut, men det är många matcher kvar och många poäng att spela om så Uppsala har fortfarande allt i egna händer.
- Det är klart att vi har koll på tabellen, vi vet ju att vi just nu ligger med i botten men det är absolut ingenting vi lägger någon vikt vid eller slösar energi på. Vissa matcher har vi ju känt att vi kanske skulle haft med oss mer poäng än vi fått, till exempel när vi presterat bättre än våra motståndare och haft öppna lägen att göra mål men istället släppt in mål bakåt. En sån situation kan ju påverka en hel matchbild, och för oss har det tyvärr hänt allt för många gånger, säger hon.

Matchen i våras mot Vittsjö är en match Uppsala inte vill lägga någon energi på. Man förlorade borta med 4-2 efter en målmässigt svängig match där ingenting stämde för gästerna, och revanschlustan är stor inför lördagens möte.
- Förra mötet med dem är en match vi där och då analyserade och pratade om, men sen släppte vi den väldigt fort. Det var en match som inte alls representerade IK Uppsala och det vi vill visa. Den starkaste känslan vi tog med oss därifrån var "när de kommer upp till oss i september, då ska vi visa vad vi verkligen går för", så det tar vi med oss inför imorgon, avslutar Holmgren bestämt.

Matchen mot Vittsjö GIK och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 14
IK Uppsala Fotboll - Vittsjö GIK
Lördag 5 september, 15.00
Studenternas IP

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av