SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Uddamålsförlust borta mot Umeå
2020-08-30 13:00
Foto - Tobbe Bengtsson
Det blev hemmalaget Umeå IK som drog det längsta strået när man tog emot gästande IK Uppsala Fotboll under lördagen. Efter en jämn och tight match med få chanser blev Therese Simonssons 1-0-mål i den första halvleken matchavgörande och Uppsala får fortsätta att jaga efter ett trendbrott.
Det blev en jämn och ganska tillknäppt match mellan OBOS Damallsvenskans två nykomlingar IK Uppsala Fotboll och Umeå IK under lördagseftermiddagen. Båda lagen var noggranna i defensiven och det blev inte många chanser åt något håll under hela matchen. 

Matchens första och enda mål kom i mitten av den första halvleken då Umeås Therese Simonsson höll sig framme på en målvaktsretur och kunde trycka till 1-0 till hemmalaget. Emma Holmgren gjorde en fin räddning i förstaläget, men tyvärr fick inte Uppsalaförsvaret undan bollen utan Simonsson, som även har spelat i Uppsala för några år sedan, var först framme på den efterföljande returen.

Trots att Uppsala jobbade hårt och stod för en bra arbetsinsats så var man uddlösa framåt och lyckades inte skapa speciellt mycket framåt. Uppsala hade ett kvitteringsmål inne i den andra halvleken då Cassandra Korhonen sprang i djupled och petade in 1-1, men domaren blåste av situationen för offside.
Närmare än så kom tyvärr inte Uppsala, utan man blir kvar på en elfteplats i tabellen och får fortsätta sin poängjakt i kommande omgång.

Nästa match för Uppsala blir lördagen den 5 september hemma på Studenternas IP då man tar emot Vittsjö GIK.

Umeå IK 1-0 (1-0) IK Uppsala Fotboll
1-0 (27´) Therese Simonsson

Startelvan från vänster (3-4-3):
Emma Holmgren (MV)
Märta Säfström - Lena Soleng Hansen - Sofia From (K) 
Ellen Toivio - Marika Bergman Lundin - Ida Strömblad (72´) - Sara Olai
Cassandra Korhonen - Beata Olsson (67´) - Cornelia Kapocs

Avbytare: Ellen Arbman Hansing, Agnes Nyberg, Anna Rakel Pétursdóttir (72´), Lina Thoreson (67´), Thea Barkfeldt, Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av