Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Helgens cupmatch mot Mallbackens IF uppskjuten
2020-03-18 15:30
Foto - @eastman_superslomo
I samband med att COVID-19 (coronaviruset) fortsätter att drabba stora delar av världen har många evenemang och mästerskap ställts in, och nu kommer även beskedet från Svenska Fotbollsförbundet att helgens matcher i Svenska Cupen skjuts upp tills vidare.

IK Uppsala Fotboll skulle ha tagit emot Mallbackens IF hemma under söndagen den 22 mars klockan 14:00, men på grund av coronaviruset så har Svenska Fotbollsförbundet nu bestämt att samtliga matcher i Svenska Cupen i helgen skjuts upp. Även förra helgens match i Svenska Cupen mot KIF Örebro DFF sköts upp, och när/om cupspelet ska spelas klart är ännu inte bestämt.


Såhär skriver Svenska Fotbollsförbundets Tävlingsavdelning om beslutet:

"Dagsläget för den nationella fotbollen

I och med att Uefa tisdag eftermiddag meddelat beslut kring den internationella fotbollen har nu en av förutsättningarna för att lägga pusslet för den svenska fotbollen klarnat något. När det gäller säsongsstarten för de nationella serierna och slutförandet av Svenska cupen herrar och damer pågår nu ett intensivt arbete för att komma till beslut om bästa upplägg givet det rådande läget.

 

På omedelbar kort sikt är det beslutat att det inte heller den kommande helgen blir något spel i vare sig Svenska Cupen herrar och damer eller Ligacupen. Även den enstaka match som skulle inleda P17-allsvenskan skjuts upp. Däremot kommer matcherna i SFL-slutspelet att spelas enligt plan, utan publik.


Samtliga dessa beslut har fattats i samråd av SvFF, SEF och EFD med beaktande av synpunkter och önskemål från de inblandade föreningarna.

 

Tillsammans arbetar nu SvFF, SEF och EFD intensivt med analys av det rådande läget, förankringsprocess och därefter beslut, så snart som det låter sig göras.
Grundproblematiken med coronautbrottet och myndigheternas beslut och rekommendationer följs noga dag för dag, vilket naturligtvis också har stor inverkan på vilka beslut som kan komma att fattas."Vi följer Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer angående COVID-19 (Coronaviruset). IK Uppsala Fotboll kan också påverkas av eventuella lokala beslut från Upplands fotbollsförbund. 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Huvudpartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner